Ondanks dat Nintendo een groot gedeelte van de gamesmarkt beheerst, is er voor de fabrikant nog genoeg te winnen. Op het online vlak welteverstaan.

Vooral de Wii heeft nog een flinke weg te gaan, wil het online concurreren met Microsoft en Sony. Wil je nu een potje gamen met je vrienden dan moet je eerst een twaalfcijferige friend-code invullen, wat gezien de huidige mogelijkheden behoorlijk achterhaald is. Maar, er is verandering op komst volgens Reggie Fils-Aime, de Amerikaanse president van Nintendo:

"Nintendo heeft altijd al een visie op de online gemeenschap gehad. Het probleem is alleen dat wij een totaal andere visie hebben dan onze concurrenten. Niettemin willen onze klanten dat wij hun die gemeenschap bieden en dat gaan we zeker ook doen. Maar wel zoals alleen Nintendo dat kan."

Het is niet veel wat Reggie ons geeft, maar alles is beter dan niets. De veranderingen worden zeker niet op korte termijn doorgevoerd, maar misschien dat we binnenkort wat meer horen over de online plannen van Nintendo.