Nintendo DS zal Nitro gaan heten (update) | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Begin dit jaar kondigde Nintendo haar nieuwe handheld, de Nintendo DS, aan. Deze handheld zou tegen het eind van het jaar verschijnen en echt veel wou men er niet over kwijt, al wist men wel te vertellen dat het aparaat uitgerust zou zijn met twee schermen. DS in de naam van het aparaat staat voor Dual Screen, maar dit was slechts een tijdelijke titel. Het lijkt er nu op dat de uiteindelijke titel van deze Nintendo handheld uitgelekt is. Verschillende bronnen wijzen er namelijk op dat het apparaat Nintendo Nitro zal gaan heten.

Martijn van der Meulen, online marketeer van Electronic Arts Nederland, wijst in zijn weblog namelijk op een website van Nintendo voor spelontwikkelaars. Hier wordt namelijk naast de GameCube en de Gameboy Advance, ook van de Nitro melding gemaakt. Het lijkt er dus op dat dit de uiteindelijke naam voor de DS zal gaan worden. Update Op de weblog van Martijn van der Meulen is inmiddels een update verschene waarin een verklaring van Nintendo Europe te lezen is: "Nintendo Europe heeft inmiddels een verklaring afgelegd dat Project Nitro de werktitel van de Nintendo DS was. Ook is meteen bekend gemaakt dat het niet de verwachting is dat Nintendo DS de uiteindelijke naam van het product zal worden."

Nitro klinkt alvast beter dan DS dacht ik zo, dus mi chien dat ze de werktitel terug kunnen draaien? Of zal men nog wat beters uit de hoge hoed kunnen toveren?


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou