Nintendo doet geen zaken met hobby-ontwikkelaars | Gamer.nl

Nintendo doet geen zaken met hobby-ontwikkelaars | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ik zou een scheiding maken tu en de ware onafhankelijke ontwikkelaar en de hobbyist", aldus Fils-Aime. "We staan absoluut open voor de onafhankelijke ontwikkelaar. We trekken echter een lijn en hebben geen intere e om zaken te doen met de garage-ontwikkelaar. Vanuit ons standpunt is dat niet het beleid dat we willen voeren."

Met 'garage-ontwikkelaars' doelt Nintendo op de kleine, beginnende ontwikkelaar. Nintendo maakt met deze stelling duidelijk een andere weg in te slaan dan concurrent Microsoft. Microsoft richt zich met ontwikkelingsprogramma's als XNA en Kodu op beginnende ontwikkelaars en ondersteunt ze bij het uitbrengen van games via Xbox Live Marketplace.

Apple

Ook Apple en Google stellen de app-winkels van hun mobiele besturing ystemen iOS en Android open voor alle ontwikkelaars. Satoru Iwata, directeur van Nintendo Japan, bekritiseerde de mobiele platformhouders recent omdat ze zich teveel zouden richten op kwantiteit en niet genoeg op kwaliteit.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou