Nintendo gaat oude GameCube-games opnieuw uitbrengen op de Wii. Dat kondigde het Japanse bedrijf aan tijdens haar persconferentie. De eerste game die aan de beurt is, is Pikmin.

Volgens de president van Nintendo, Satoru Iwata, zullen GameCube-games op de Wii uitkomen onder de noemer "Play on Wii Selection". Vooralsnog is niet bekend of de games een grafische update krijgen of dat de besturing aangepast wordt om ten volle gebruik te maken van de Wiimote besturing. Ook is het niet duidelijk of de games een goedkoper prijskaartje meekrijgen dan de huidige Wii-games.

Natuurlijk is het ook mogelijk om GameCube-games op de Wii af te spelen, maar veel consumenten zijn niet bekend met deze mogelijkheid en weten waarschijnlijk te weinig af van de beschikbare GameCube-games. Laten we echter hopen dat toen Shigeru Miyamoto het onlangs over een nieuwe Pikmin voor de Wii had, hij niet praatte over deze overzetting van de GameCube-versie.

Update: Andere GameCube games die naar de Wii overgezet worden zijn Pikmin 2, Metroid Prime 1, Metroid Prime 2, Donkey Kong Jungle Beat en Mario Tennis.