Nieuws
Nintendo

'Nintendo besloot af te zien van openingsceremonie Olympische Spelen'

Bedrijf zou meerdere nummers uit games ten gehore brengen

Geschreven door Michel Musters op
Nintendo zou onderdeel zijn geweest van de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio, maar het bedrijf besloot schijnbaar op het laatste moment daar van af te zien.

Dat meldt het Japanse Shukan Bunshun, vertaald door VGC. De openingsceremonie, die eerder deze maand werd gehouden, bevatte allerlei gamemuziek van spellen als Final Fantasy en Sonic the Hedgehog. Muziek uit Nintendo-games miste, zo viel veel kijken op. Dat is extra opvallend, omdat het bedrijf wel onderdeel was van de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in 2016 - daarvan is hieronder een video te bekijken.

Het artikel meldt dat er eigenlijk vijf Nintendo-nummers op de planning stonden voor de openingsceremonie, waaronder muziek uit de The Legend of Zelda-, Super Mario- en Pokémon-franchises. Een maand vooraf zou Nintendo echter besloten hebben niet meer deel te nemen.

Het is niet bekend waarom Nintendo besloot niet meer mee te doen, maar in het artikel wordt gespeculeerd dat het mogelijk te maken heeft met het feit dat er in Japan felle kritiek is over het feit dat de Spelen doorgaan tijdens de coronapandemie. Ook wordt er gespeculeerd dat het komt omdat een eerdere versie van de ceremonie geannuleerd is. In deze eerdere versie zou een medley zitten met onder andere Nintendo-muziek, waar Nintendo's Shigeru Miyamoto aan zou hebben gewerkt. Deze eerdere versie zou echter zijn geschrapt. Nintendo zelf heeft niets bevestigd.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony bevestigt dat Nixxes PlayStation-games naar pc gaat overzetten Early Access-versie Glitchpunk verschijnt op 11 augustus
3

Reacties op: 'Nintendo besloot af te zien van openingsceremonie Olympische Spelen'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Lord Ganon

  • 29 juli 2021 08:04
  Deze hele spelen hadden nooit door mogen gaan. Half fitte spelers, hele teams uitgeschakeld, omdat ze positief waren getest. Het is een groot drama. Dat Nintendo haar naam hier niet aan wil verbinden, kan ik me heel goed voorstellen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  racerozzy

  • 30 juli 2021 08:55
  @Lord Ganon Uitgeschakeld door verkeerde ongeldige testen, Poolse teams zijn slachtoffer geweest van dit drama, groot in het niews daar. Niemand is ziek, testen daar positief en negatief in Polen. PCR test = een grote zwendel.

  Heel de olympische spelen zijn op dit moment een podium van schaamte. Waar transmonsters een belediging zijn voor vrouwen, een man die wint bij de vrouwen gek he. Nintendo heeft er heel goed aan gedaan door er afstand van te doen.

  Stel je voor de grootste prestatie die een sporter kan behalen, wordt je ff afgenomen. Je argument van Half fitte spelers heb je altijd dat noemen we gewoon mensen die niet genoeg getrained hebben. De olympische spelen is de grootste prestatie die je in je leven kan neerzetten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • ZeMMiK

  • 29 juli 2021 10:14
  De Japanners zelf willen die spelen niet op dit moment, dus Ja met dat sentiment is Nintendo er ook uitgestapt waarschijnlijk. Ik heb wel DragonQuest nummers gehoord….jammer voor de rest.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.