Nintendo belooft games te blijven maken voor Nintendo 3DS | Gamer.nl

Nintendo belooft games te blijven maken voor Nintendo 3DS | Gamer.nl

De Nintendo Switch zal de Nintendo 3DS niet vervangen, bevestigt Tatsumi Kimishima, president van Nintendo, in een briefing aan investeerders.

De 3DS zal nog lang ondersteund worden door Nintendo, liet Kimishima weten in een reactie op de geruchten dat de Switch de vervanger zal zijn van de 3DS. Kort na de onthulling van de Switch werd dit ook al bevestigd door Kimishima zelf.

"Dankzij onze software blijft de 3DS groeien. De 3DS heeft daarom nog steeds momentum," zei hij in een interview met Bloomberg. "Wij denken dat de 3DS en de Switch naast elkaar kunnen blijven bestaan, zonder dat ze in elkaars vaarwater terechtkomen.

Reggie Fils-Aime, benadrukte dit recentelijk ook in een interview met Polygon tijdens het Switch-evenement. "Het is altijd al onze intentie geweest om de Nintendo 3DS en 2DS te blijven ondersteunen naast de Switch."

Kimishima voegde daaraan toe: "Volgens de geruchten zal de Switch de 3DS vervangen, aangezien beide systemen ook buitenshuis gebruikt kunnen worden. Echter heeft de 3DS unieke eigenschappen die verschillen van de Switch. Verder zijn de prijs en game-ervaringen verschillend tu en beide systemen, waardoor ze niet direct met elkaar concurreren."

Games die nog in ontwikkeling zijn voor de Nintendo 3DS zijn onder andere Mario Sports Superstars, Pikmin, Ever Oasis en Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia. Ook zullen er nog verschillende vervolgen op populaire 3DS-games verschijnen.

De Nintendo 3DS heeft wereldwijd meer dan 62 miljoen stuks verkocht.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou