Nintendo aangeklaagd wegens patentschending | Gamer.nl

Nintendo aangeklaagd wegens patentschending | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Ontwikkelaar ThinkOptic kreeg in 2005 een aantal patenten toegekend voor zijn Wavit Remote-systeem. Hiermee is het mogelijk om door middel van een afstandsbediening en bewegingen te communiceren met computersoftware. Het bedrijf zegt nu dat de Wii een van de Wavit-patenten schendt, op basis van de omschrijving die bovenaan het patent staat. Deze leest als volgt: "Electronic equipment for handheld vision based absolute pointing system."

ThinkOptic stelt verder dat Nintendo op de hoogte was van de schending, omdat het een eigen, soortgelijk patent afgekeurd zag worden omdat het al aan de Wavit Remote toebehoorde. Volgens ThinkOptic maken zowel de console zelf, de Wii-afstandsbediening, de Wii-sensor, als de spellen inbreuk op het Wavit-patent. Het bedrijf heeft Nintendo en het hooggerechtshof gewaarschuwd dat ook dit ook het geval zou zijn bij de Wii U, Nintendo's nieuwe console.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou