Nieuws
nintendo 3ds kopen

Nintendo 3DS weer gewild na Switch-tekorten in Japan

Prijzen schieten omhoog

Geschreven door Jolien Mauritsz op
Door de grote Nintendo Switch-tekorten in Japan is de 3DS weer onder de aandacht gekomen. In de laatste maanden is de vraag naar de handheld fors gestegen.

Door het coronavirus is de vraag naar gameconsoles fors gegroeid. Wereldwijd zijn alle consoles moeilijker te vinden. In Japan zijn de tekorten voor de Nintendo Switch zelfs zo erg dat verkopers een loterijsysteem in het leven hebben geroepen voor een kans om de hybride console te kunnen kopen. Omdat de Nintendo Switch nergens is aan te slepen kijkt de Japanse bevolking nu naar diens voorganger: de 3DS.

De vraag naar de handheld console is fors gestegen sinds de tekorten in Japan zijn ontstaan. Volgens de prijschecker Kakaku is ook de prijs van de 3DS gestegen, waar de handheld console in januari nog 10,000 yen was (ongeveer 85 euro) is de prijs nu gestegen naar 13,775 yen (ongeveer 118 euro).

De Nintendo 3DS kwam in 2011 uit en was de handheld voorganger van de Nintendo Switch. Lees hier de top 10 beste game die op dit platform uitkwam.

3DS

Dit artikel delen:

Lees meer

Gerucht: Firmware-update hint naar nieuwe Switch met twee schermen De hoogte- en dieptepunten uit de geschiedenis van Xbox – Deel 1
1

Reacties op: Nintendo 3DS weer gewild na Switch-tekorten in Japan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Lord Ganon

    • 15 april 2020 14:31
    Prima handheld, sterft van de goede games.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.