Nieuws
Ninja

Ninja: Levenslange Fortnite-schorsing voor Jarvis veel te zwaar

'Gewoon een dom kind, met domme beslissingen'

Geschreven door Cody van den Bogert op
Vorige week kreeg Faze Jarvis te horen dat hij voor de rest van zijn leven verbannen is van Fortnite. Deze straf is volgens streamgigant Tyler "Ninja" Blevins veel te zwaar en ondoordacht.

Ninja is van mening dat de opgelegde straf van Epic Games voor Jarvis veel te zwaar is. In een recente stream zegt de Amerikaan dat Jarvis een gerespecteerde Fortnite-streamer is en dat iemand met zijn status incidenteel geëxcuseerd moet kunnen worden.

"Er is een duidelijk verschil tussen een contentmaker met miljoenen abonnees, die zijn geld hiermee verdient, en een willekeurig kind dat gewoon vervelend wil zijn door te hacken". Wanneer je dat kind schorst, gebeurt er niks met hem en gaat zijn leven vrolijk verder, in het geval van Jarvis ligt dit anders, zijn hele wereld stort in en daarom vind ik dat het anders aangepakt moet worden in het geval van Jarvis", stelt Ninja.

Ninja vindt overigens niet dat Jarvis onbestraft moet blijven, maar een tijdgebonden schorsing vindt hij rechtvaardiger.

"Hij is nog heel erg jong, gewoon een dom kind, dat domme beslissingen maakt. Hij dacht er niet bij na, bovendien was het geen toernooi of iets dergelijks, het was voor de gein", gaat de blauwharige streamer verder.

Ninja maakt later de vergelijking met Logan Paul die stoffelijke overschotten heeft getoond op zijn kanaal met miljoenen volgers. Paul kwam er zonder slag of stoot vanaf en volgens Tyler betoogt dit veel eerder van grensoverschrijdend gedrag dan het gebruik van hulpsoftware in Fortnite.

"Er zijn grenzen, en Ik denk dat Jarvis gewoon een sukkel is, en lekker een half jaar geschorst moet worden. Eerste fout, klein jochie, kom op, gast".

De fout van Jarvis is natuurlijk in geen enkel opzicht te vergelijken met het smakeloze gedrag van Logan Paul. Het feit blijft echter dat Jarvis misbruik heeft gemaakt van Fortnite en volgens Epic Games is hier nul tolerantie voor.

De ontwikkelaar is resoluut in zijn besluit en is totaal niet van plan om de de schorsing in te trekken. Een woordvoerder van Epic Games heeft in een gesprek met Polygon verteld dat dit soort gebruik van software absoluut niet is toegestaan in Fortnite.

"Er is totaal geen tolerantie voor valsspelers, het gebruik van deze software verpest de game voor iedereen die eerlijk wil spelen", aldus een woordvoerder van Epic Games.

Hieronder kan je Ninja zijn stream bekijken waarin hij het opneemt voor Jarvis.

Dit artikel delen:

Lees meer

Death Stranding is een van de meest unieke games ooit Need for Speed Heat doet weinig nieuws best goed
17

Reacties op: Ninja: Levenslange Fortnite-schorsing voor Jarvis veel te zwaar

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  HunterSeeker

  • 8 november 2019 10:54
  Geen idee waarom ik dit gelezen heb. waarom klik ik het uberhaupt nog aan? Misschien hoop dat ik de reden zou zien waarom iemand for life ergens voor gebanned word. owja dat was het. not worth it :(

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Argos

  • 8 november 2019 10:59
  @HunterSeeker en ook nog eens de moeite nemen om te reageren! Zo zo

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Robert-Frans

  • 8 november 2019 11:01
  "Er is een duidelijk verschil tussen een contentmaker met miljoenen abonnees, die zijn geld hiermee verdient, en een willekeurig kind dat gewoon vervelend wil zijn door te hacken. Wanneer je dat kind schorst, gebeurt er niks met hem en gaat zijn leven vrolijk verder, in het geval van Jarvis ligt dit anders, zijn hele wereld stort in en daarom vind ik dat het anders aangepakt moet worden in het geval van Jarvis."

  Dit klinkt mij als klassenjustitie. Zo gaan we in het echte leven toch ook niet om met grote beroemdheden? Ook die worden gewoon normaal berecht als zij een delict plegen.
  En als iemand voor zijn werk veel moet rijden, kan die ook gewoon zijn rijbewijs kwijtraken als hij (of zij) een ernstige verkeersovertreding begaat. De agenten houden dan ook geen rekening met zijn werk, maar zullen hem er integendeel op wijzen dat juist híj daardoor beter zou moeten weten.
  Jarvis staat niet boven de wet, ofwel boven de regels die Epic Games stelt.

  "Hij is nog heel erg jong, gewoon een dom kind, dat domme beslissingen maakt. Hij dacht er niet bij na, bovendien was het geen toernooi of iets dergelijks, het was voor de gein."

  Als je miljoenen kijkers hebt, dan heb je des te meer verantwoordelijkheid om je netjes te gedragen en je dus aan de regels te houden.
  Als je die verantwoordelijkheid niet wil of kan dragen, dan moet je ook niet je zo in het openbaar uiten.
  En ook voor de gein cheaten is gewoon cheaten, het spel van veel andere mensen verpesten en daar in het geval van Jarvin zelfs geld mee verdienen. Net zoals er ook niet zoiets bestaat als voor de gein inbreken.

  Jarvis heeft inderdaad een domme beslissing gemaakt. En daar zal hij nu de gevolgen van moeten dragen. Welkom in de echte wereld, vriend. Hopelijk leert Jarvin ervan bij het ongetwijfeld opnieuw willen beginnen met een ander spel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 8 november 2019 12:01
  Regels zijn regels. Op het moment dat je uitzonderingen gaat maken voor iemand om wat voor reden dan ook dan is t hek van de dam. De volgende zal nog weer net iets ergers uithalen en ook speciale behandeling willen enz enz.

  Ik zeg hulde aan Epic voor het strak hanteren van hun regels.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DarkRuleR

  • 8 november 2019 12:15
  @darkmanwls Ik ben het ook eens dat je regels strak moet hanteren. Alleen is Epic nou juist een voorbeeld van een bedrijf die dat niet doet. Dit jaar hebben Fortnite spelers Xxif en Ronaldo gecheat tijdens de kwalificatie van de World Cup en hebben 'maar' een ban van 14 dagen gekregen en mochten wel de World Cup spelen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 8 november 2019 12:16
  @DarkRuleR Dat wist ik niet, ik hou me niet zo bezig met Fortnite. Dat was dan enorm fout van ze. Maar in dit geval hebben ze goed gehandeld.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  JustRaine

  • 8 november 2019 16:21
  @DarkRuleR Dit is Appels met Peren vergelijken, Xxif & Ronaldo hebben geen gebruik gemaakt van hacks, maar werkten samen ''teamen'' zodat ze meer kills hadden zodat ze zich konden kwalificeren dat is heel wat anders, overigens ben ik het ook niet met deze straf eens omdat ze 50.000 dollar door de neus hebben geboord van mensen die wel eerlijk speelden, hier was diskwalificatie van het toernooi en een ban van een x aantal maanden op zijn plaats geweest.

  Maar deze youtuber Jarvis heeft een video gemaakt waarin hij in een public lobby aimbot gebruikte, dus letterlijk software/of ingame code veranderd om te hacken en heeft dit op youtube gegooid en aan zijn ''fans/subscribers'' laten zien, ik heb even opgezocht hoeveel subscribers hij heeft, nou het zijn er bijna 2,1 miljoen. Aan zo'n groot en jong publiek laten zien dat hacken leuk is rechtvaardigd in mijn ogen deze ban.

  Hij zei ook meerdere malen in die videos dat hij lacherig in de problemen zou komen en gebanned zou worden. Dit was trouwens niet zijn eerste ban, dus hij wist dat hij zich op glad ijs begaf. Hij had gewoon niet gedacht dat zo'n groot bedrijf hem zou bannen omdat hij een grote followerbase heeft.

  Regels zijn regels het stond gewoon in de policy van de game dat je gewoon permanent gebanned wordt als je enige vorm van hacks gebruikt. En nu komen verschillende maatjes en ninja even zeggen dat dit anders is, en dat het een half jaar moet zijn rot op, die jongen is 17 en weet heus wel dat hij fout bezig was en dat hacken niet geoorloofd is.

  Jarvis wordt nu gewoon gebruikt als voorbeeld voor de rest, maakt niet uit hoe belangrijk je bent of hoe populair als je gaat hacken en je wordt betrapt kan je gewoon een permanente ban verwachten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sisko

  • 8 november 2019 13:23
  @darkmanwls Sorry dat ik je hier op aanval, maar
  "regels zijn regels" is zo fout. Het spreekwoord luid niet voor niks "Uitzonderingen bevestigen de regel" Bovendien hoort een straf proportioneel te zijn. Dat jij wellicht last hebt van cheaters en levenslang een goede straf vind is hetzelfde als last hebben van linksrijders en het een gepaste straf vinden als die levenslang niet meer mogen autorijden. Het is buitenproportioneel

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 8 november 2019 14:21
  @Sisko Je legt mij woorden in de mond die ik niet zeg, en je trekt de woorden regels zijn regels volledig uit hun verband.
  De mate van straf in een bepaalde situatie vaststellen is iets wat op voorhand gebeurd is. Toen heeft men besloten of een straf zwaar of niet zwaar beboet wordt. Zo is bijvoorbeeld ook vastgelegd dat men voor teveel linksrijden niet levenlang een rijontzegging krijgt maar hooguit een boete.
  Je vergelijking raakt dus kant nog wal. Epic heeft in hun regelement staan dat cheaters een levenslange ban krijgen. Die regelementen kan men gewoon opzoeken, en krijgt men vaak ook in te zien op t moment dat men een account aanmaakt. Hij had dus kunnen weten dat deze straf zou komen. En dus moet die straf ook worden uitgevoerd op het moment dat hij toch cheat.
  De excuses "ik wist het niet" of" ja maar ik verdien er mijn geld mee" zijn dus onzin, want hij had het van te voren kunnen weten. Als ik ergens mijn geld mee verdien zoek ik in ieder geval wel zorgvuldig uit wat ik wel en niet mag doen.

  "The type of action we’ll take for a particular violation of these rules is determined on a case-by-case basis. We’ll look at severity, whether you’re a repeat offender, and other factors. Action taken can be anything from a warning for less severe offenses, all the way up to a permanent account ban.

  If your account is permanently banned, the account owner may lose all rights to games, virtual items, account balances, or other items that you may have earned or purchased. If you have multiple accounts, we may take action against all of your accounts."

  Hier staat dus duidelijk aangegeven dat een permanente ban een mogelijke actie is op het breken van de code of conduct. Ik vond dit binnen 5 seconden via google.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • gimbal2

  • 8 november 2019 12:55
  Oh oh oh. De tijden van "het is maar een spelletje" waren toch echt beter. Maar nee, het is weer net alsof het leven van een valsspeler ten einde komt hier.

  Verder vind ik dat Epic volledig in het recht is om hun eigen IP en naam te beschermen tegen dit soort knuppelkoppen. Hulde voor de standvastigheid, het is echt een flinke stap achteruit als streamers maar hun zin krijgen omdat ze wat boos gaan lopen doen in de media.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Voci

  • 8 november 2019 18:26
  Denk dat ik deze site ook maar uit m’n routine haal. Wordt zo veel onzin gepost laatste maanden. Dit is toch geen game nieuws? De mening van een dom rijk kind over een kinderspel…?

  Het zal wel meer clicks en dus geld opleveren. Sites als gamespot en ign zijn ook verschrikkelijk geworden. Denk aan je passie jongens, daar doe je het uiteindelijk voor.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  poklaan

  • 8 november 2019 19:34
  Het is juist andersom: content creators verdienen juist een extra zware straf, ze cheaten namelijk niet alleen maar ze adverteren die cheats ook aan miljoenen spelers.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 8 november 2019 20:25
  Wat een onzin, niks opschorten. zoals hierboven ook wordt gezegd, JUIST die content creators straffen, veel te veel schapen die hun volgen in wat ze doen. Ze doen het juist dit soort dingen om geld te verdienen, nou dan moet je dus ook maar op de blaren zitten als het mis gaat..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheDeeGee

  • 8 november 2019 21:04
  Jarvis wie?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Huh

  • 9 november 2019 00:42
  Maar goed dat hij niet gebanned is omdat tegen de regels in een politieke statement gemaakt heeft. Dan zou de pleuris pas echt uitbreken.

  Regels zijn kennelijk alleen regels als ze in een bepaald straatje passen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Onne

  • 11 november 2019 19:17
  Ik vind dat epic groot gelijk heeft.. Dat je een streamert bent met zoveel volgers maakt je nog geen god.. Als ik het gebruik word ik ook levenslang gebanned dus waarom hij niet?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ricje

  • 12 november 2019 00:33
  ""Er is een duidelijk verschil tussen een contentmaker met miljoenen abonnees, die zijn geld hiermee verdient, en een willekeurig kind dat gewoon vervelend wil zijn door te hacken""

  Dat is hetzelfde als dat je zegt "Er is een duidelijk verschil tussen een zakenman met een miljoenen bedrijf en een willekeurige éénmanszaak werker" als het gaat om miljoenenfraude.

  Achtergrond van een persoon moet niet uitmaken/meewegen in een veroordeling.
  Wie weet zou het dat "willekeurig kind" ook enorm treffen omdat het spel zijn leven dermate zou beïnvloeden.

  "Hij is nog heel erg jong, gewoon een dom kind, dat domme beslissingen maakt."

  "Agent hij is maar 16 jaar. Hij kon niet weten dat zijn slachtoffer niet meer zou opstaan als hij erop geschoten had".

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.