Nieuws
System Shock

Nightdive wil System Shock-remake in maart uitbrengen

De vraag is of men de releasemaand ditmaal wel haalt

Geschreven door Michel Musters op
Nightdive Studios claimt dat het van plan is om de langverwachte remake van System Shock in maart dit jaar uit te brengen.

Dat meldt de ontwikkelaar in een nieuwe update op de Kickstarter-pagina van het spel. "Het is niet voor het eerst dat we een schatting van de release van de game maken, maar de afgelopen jaren is er veel veranderd", zo schrijft men. Vorig jaar verscheen op Steam al maart 2023 als releasemaand, maar nu bevestigt de ontwikkelaar het dus ook zelf.

"De schaal van het project heeft een dramatische evolutie doorgemaakt. Sinds Prime Matter meehelpt met het project hebben we ons kunnen richten op algemene verbeteringen, het oplossen van bugs en het lokaliseren van de game. Het zijn de laatste grote stappen richting het uitbrengen van een game waar we allemaal enorm trots op zijn." In het artikel toont de ontwikkelaar diverse nieuwe visuele effecten en nieuwe variaties op vijanden uit de game. 

De remake van System Shock werd in 2015 als een remaster aangekondigd door Nightdive Studios. Later kondigde het bedrijf aan dat het een remake werd. Sindsdien had het spel onder andere in 2017, 2018, 2019 en 2020 uit moeten komen, maar dat is dus niet gebeurd.

Net als in de oorspronkelijke game bezoeken spelers in de System Shock-remake een ruimtestation waar een A.I. is losgeslagen. Deze A.I. draagt de naam Shodan. De remake komt naar pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One.

Dit artikel delen:

Lees meer

Rallyrijder en racegamepersoonlijkheid Ken Block overleden PlayStation Plus Essential-games van januari zijn nu te claimen
1

Reacties op: Nightdive wil System Shock-remake in maart uitbrengen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • gimbal2

    • 3 januari 2023 23:27
    Nice. Kan wel weer eens iets nieuwouds gebruiken.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.