Vanaf vandaag is het mogelijk om de nieuwste versie van het populaire benchmarking programma 3DMark te downloaden. Of je nou een compleet nieuw systeem bouwt of bepaalde harde waren vervangt voor nieuwer spul, 3DMark06 laat wederom één van de betrouwbaarste vergelijkingen zien, ditmaal ook compatible met de nieuwse high-end gaming hardware.

In één oogopslag kun je, net als in de voorgaande edities, onder het genot van de mooiste filmpjes zien hoe goed jouw systeempje het doet bij al dat grafisch geweld. Natuurlijk is er ook weer de mogelijkheid om scores wereldwijd met anderen te vergelijken. De scores van 3DMark06 zijn overigens niet vergelijkbaar met scores van eerdere 3DMark versies. Key 3DMark06 Advanced and Professional Features DirectX® 9 3D game performance benchmark:

- Includes separate graphics card and CPU tests

- Produces workloads that simulate next generation 3D gaming requirements

- Advanced 3D game engine supports HDR Rendering with SM3.0 Shaders, in addition to SM2.0 Shaders

- Includes two HDR/SM3.0 game tests and two SM2.0 game tests

CPU performance testing via AI and physics workloads for both single core systems and multi-threaded, multi-core and multiple processor environments

- 3D graphics feature tests include Fill Rate, Pixel Shader, Vertex Shader, SM3.0 tests, and Batch Size tests

De Basic Edition is gratis, voor meer functies dien je de Advanced Edition aan te schaffen, welke $19.95 zal kosten. Ben je een gamer met meer centjes op zak, dan zou je wellicht kunnen gaan denken aan de Professional Edition. Vooralsnog lijkt het ons dat de meeste gamers voor de gratis versie zullen gaan. 3DMark06 kun je hier vinden.