Nieuws

Nieuws van de week: Destiny 2-releasedatum mogelijk gelekt

En we zijn niet meer in bèta

Geschreven door Brian Artiles Govita op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Vacature wijst op mogelijke Pokémon-game voor Switch

Pokémon-ontwikkelaar Game Freak is op zoek naar medewerkers voor een nieuwe titel die wellicht voor Nintendo Switch gaat verschijnen. De vacature duidt erop dat de studio werkt aan een nieuwe Pokémon-game.

De vacature meldt dat Game Freak op zoek is naar een character modeller voor het ontwerp van "monsters, mensen en items in een overdreven cartoon-stijl". Hierbij is Maya een vereiste, een programma om objecten en personages in 3D te ontwerpen.

Ook zoekt de studio een 3D graphics-ontwerper. Vooral de beschrijving hierbij duidt erop dat het gaat om de volgende Pokémon-game: "Jouw kans om betrokken te raken bij het ontwerpen van een RPG die wereldwijd populair is".

De Nintendo Switch wordt niet specifiek genoemd, maar de beschrijving geeft wel aan dat het gaat om een consumenten-game. Dit houdt in dat het geen mobiele titel is, waardoor het aannemelijk is dat het om de Nintendo Switch gaat. Hiernaast wordt gevraagd dat de kwaliteit van de 3D-objecten vergelijkbaar met "Wii U en PS Vita" moet zijn, wat doet denken dat de game niet voor 3DS wordt ontwikkeld. Beide vacatures lopen tot ongeveer mei 2018.

Eind vorig jaar doken geruchten op over een port van Pokémon Sun & Moon voor de Switch, genaamd Pokémon Stars. Wellicht krijgen we tijdens de aankomende E3 meer informatie over de nieuwe titel van Game Freak.

Fans modden Red Dead Redemption-map in GTA 5

Een team van behendige modders werken aan een manier om de map uit Red Dead Redemption in de pc-versie van Grand Theft Auto 5 te importeren.

De naam van de mod is simpelweg Red Dead Redemption V en moet spelers de wereld uit de westerngame laten ontdekken met de mogelijkheden van GTA 5. Mr. Leisurewear, de hoofdmodder van het project, heeft een groot gedeelte van de wereld uit Red Dead Redemption al werkbaar gekregen. Andere programmeurs zijn werkzaam om de map passend te maken, visuele effecten en textures toe te voegen en de dag en nacht cyclus te implementeren.

Deze aankomende mod werkt niet met GTA Online en moet deze zomer al speelbaar zijn via een bèta-versie. Wanneer we de volledige mod kunnen verwachten is nog onbekend, wel wordt binnenkort een teaser trailer uitgebracht. Meer informatie over de mod is te vinden op de GTA Forums.

Red Dead Redemption is nooit op pc verschenen, ondanks de vele verzoeken van fans. Het vervolg, Red Dead Redemption 2, komt later dit jaar uit en wordt voorlopig alleen beschikbaar voor Xbox One en PlayStation 4.

We zijn niet meer in bèta!

Het is tijd voor een feestje! Gamer.nl is niet meer in bèta! Vandaag is een nieuwe update live gegaan voor de website die flink wat verbeteringen met zich meebrengt.

Oplettende bezoekers weten wellicht dat we al een lange tijd een bèta-banner op het Gamer-logo hadden staan. Vanaf vandaag is deze (mits je cache geleegd is) weg! Met deze update zijn een hele lading bugs opgelost en zijn er ook een aantal nieuwe features bijgekomen. Veel hiervan werken achter de schermen, maar ook aan de buitenkant zijn er genoeg veranderingen te zien.

Sneller!

Misschien wel de belangrijkste verbetering is dat de site een stuk sneller is geworden. Doordat onze content op een andere manier wordt ingeladen, verschijnt alle content nu razendsnel. Wel zo fijn toch?

Database met games!

Vanaf vandaag is onze database met games weer actief. Dit betekent dat games een eigen pagina krijgen met alle belangrijke info over de game, releasedatum, platforms, screenshots en meer! We zijn hard bezig om alle informatie te updaten, dus kijk niet gek op als je favoriete game er nog niet tussen staat. Als je er nog eentje mist, kan je dit kwijt in het onderstaande formulier.

Aangepaste mobiele versie!

Als test hebben we een ander uiterlijk voor de mobiele versie van de website. In plaats van een lijst met kleine plaatjes, hebben we het geheel een stuk aantrekkelijker voor het oog gemaakt. Blij met de verandering? Of heb je het liever zoals het eerst was? We horen het graag!

Andere kleine dingetjes

Bij het browsen op de site ga je genoeg andere verbeteringen tegenkomen. Zo gaan afbeeldingen er een stuk scherper uitzien, kunnen onze artikelen langere titels hebben, is de zoekfunctie verbeterd, zijn er nieuwe mogelijkheden om artikelen nog strakker te maken en nog veel meer!

Toekomstige updates

Dat we uit bèta zijn betekent natuurlijk niet dat we klaar zijn met de site. Voor de toekomst van Gamer.nl zijn we al druk bezig met nieuwe plannen. Verwacht grote veranderingen en een nieuw likje verf. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de vernieuwingen en krijgt iedereen uitgebreid de mogelijkheid om een steentje bij te dragen!

Wat vind jij?

We horen graag jullie mening over de update. In onderstaande Google Form kan je alle bugs en grandiose ideeën kwijt over de website. Natuurlijk houden we ook de reacties onder deze post in de gaten.

Loading..." data-frameborder="0" data-layout="responsive" data-allowfullscreen>

Geen reparatieprogramma voor haperende controller Switch

Nintendo roept geen speciaal reparatieprogramma in het leven voor Joy-Con-controllers van de Switch die regelmatig last hebben van haperingen. Wel kunnen getroffen spelers contact opnemen met Nintendo voor een oplossing.

Dat laat het bedrijf weten tegenover Kotaku. Nintendo meldt namelijk dat er geen ontwerpfout in de hardware zit, maar dat het enkel een 'variatie in de fabricage' op fabrieksniveau betrof. Die afwijking zou inmiddels zijn aangepast, waardoor vanaf heden geproduceerde controllers geen last meer zouden moeten hebben van het euvel.

Het probleem had met name betrekking op de linker van de twee Joy-Con-controllers die bij de Nintendo Switch geleverd worden. Deze controllers kunnen aan weerskanten van de spelcomputer geschoven worden om het apparaat als tablet te gebruiken, maar zijn ook los te koppelen.

Een onbekend aantal Switch-gebruikers maakten in de week dat het apparaat gelanceerd werd melding van haperingen in de verbinding met de spelcomputer. Daardoor viel de linker controller uit en moest deze opnieuw gekoppeld worden aan de Switch. Eigenaars die de controllers openmaakten ontdekten dat zij niet identiek aan elkaar waren. De bluetooth-antennes zaten niet op dezelfde plek, bij de linker Joy-Con rustte de handpalm van de speler op de plek waar de antenne zich bevond. Er werd toen gesuggereerd dat die ligging voor storing van het signaal zou zorgen.

Volgens Nintendo is er een simpele oplossing om Joy-Con-controllers met dit probleem te repareren. Daarmee lijkt het bedrijf te doelen op het toevoegen van een stukje geleidend schuim in de behuizing. Een medewerker van de website CNET had zijn linker Joy-Con namelijk ter reparatie opgestuurd naar Nintendo en kreeg de controller weer terug met dit stukje schuim erin.

Nintendo roept getroffen klanten op om contact op te nemen met het bedrijf, waarna het bedrijf vaststelt of reparatie noodzakelijk is. De spellenfabrikant streeft ernaar om defecte controllers binnen een week te hebben gerepareerd.

Speler vindt shiny Pokémon tijdens Water Event in Pokémon Go

Het Water Event in Pokémon Go is vandaag van start gegaan. Wereldwijd wordt de spawn-kans van water-Pokémon verhoogd. Verder is op YouTube al een zeldzame Shiny Magikarp opgedoken.

Water-Pokémon komen tijdens het evenement meer voor, in plaats van alleen rond sloten, meren en de zee. Spelers krijgen daarnaast een Magikarp-pet om hun personage mee aan te kleden.

De update lijkt echter ook shiny Pokémon te introduceren, zeer zeldzame exemplaren van bepaalde Pokémon. Op YouTube is namelijk een video opgedoken van een shiny Magikarp, die evolueert in een rode Gyarados. Of er al andere shiny Pokémon op kunnen duiken in de game, is niet duidelijk.

Recentelijk werd het middels een update voor de mobiele game gemakkelijker om zeldzame evolutie items te ontvangen door zeven dagen op rij een Pokéstop te bezoeken.

Poster van Destiny 2 met releasedatum mogelijk uitgelekt

Meerdere foto's van een poster van Destiny 2 zijn mogelijk uitgelekt. Op de afbeelding is te zien dat het vervolg van Bungie mogelijk op 8 september verschijnt.

Volgens een gebruiker op NeoGaf komt een van de foto's van de retailer Gamestop uit Italië, wat zou verklaren waarom de tekst in het Italiaans is. Een bèta wordt ook genoemd, hoewel de volledige tekst niet te lezen is. Mogelijk wordt een open bèta beschikbaar gesteld voor de release. De poster toont ook dat er mogelijk (tijdelijk) exclusieve content voor PlayStation 4-spelers wordt uitgegeven.

In de afbeelding zien we drie personages die interessante kleding en wapens tot hun beschikking hebben. Zo heeft een van de personages een shotgun die veel weg heeft van de Suros-wapens uit het eerste deel. Daarnaast lijkt het wapen van het middelste personage op die van wapenfabrikant Omolon.

Mogelijk kunnen spelers zich nu ook zonder helm buiten de Social Areas begeven, gezien alle figuren er geen op hebben. Verder is armor van de New Monarchy te zien, wat kan duiden op een terugkeer van verschillende facties in dit vervolg.

Het is een mogelijkheid dat de poster nep is, maar qua uiterlijk is de poster vergelijkbaar met eerder verschenen artwork. Voor een bevestiging van de releasedatum van 8 september en de echtheid van de afbeelding is het afwachten op een bericht van Activision en Bungie.

Destiny 2 is al officieel aangekondigd en moet in het najaar verschijnen. Meer informatie over de online shooter is nog niet bekend.

Destiny: Age of Triumph verschijnt 28 maart

Vanaf 28 maart kunnen Destiny-spelers aan de slag met uitbreiding Age of Triumph. Bungie heeft een lanceringstrailer ervoor uitgebracht.

Deze laatste grote update voor de eerste Destiny laat spelers opnieuw eerdere, verbeterde raids spelen en heeft de grootste Recod Book tot dusver. Daarnaast loont het ook om verhaalmissies in Heroic Mode te spelen, zijn er Emblems te verdienen alsmede nieuwe gear en wapens.

Alle raids hebben nu een 390 Light Heroic Mode. Daarnaast hebben Vault of Glass en Crota's End Boss Challenges. Tot slot worden er ook 'please'- en 'thank you'-emotes toegevoegd die gratis verkrijgbaar zijn bij de Emote Collection in de Tower.

Star Wars Battlefront 2 speelbaar op EA's E3-evenement

Het vervolg op Star Wars Battlefront is speelbaar op Electronic Arts' eigen evenement die de uitgever houdt tijdens E3, genaamd EA Play.

Sinds vorig jaar houdt EA zijn eigen evenement vlak naast de E3-beurs in Los Angeles. Deze wordt tegelijk met E3 gehouden. Ook dit jaar wordt het evenement vanaf 10 tot en met 12 juni gehouden.

Naast Battlefront 2 zullen ook Madden NFL 18, Fifa 18 en NBA Live 18 speelbaar zijn. Daarnaast kunnen spelers hands-on gaan met een nieuwe Need for Speed-game. Volgens EA worden er de komende maanden nog meer titels aangekondigd.

Geen van bovenstaande games zijn vooralsnog getoond aan het publiek, laat staan dat ze eerder al speelbaar waren. Vanaf april kunnen geïnteresseerden kaartjes kopen voor het EA Play-evenement.

Dit artikel delen:

Lees meer

Overklokken voor Dummies: de GPU Veranderen van ras, factie en meer in World of Warcraft wordt duurder
0

Reacties op: Nieuws van de week: Destiny 2-releasedatum mogelijk gelekt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.