Nieuwe Yar's Revenge wordt rails-shooter | Gamer.nl

Nieuwe Yar's Revenge wordt rails-shooter | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

“Yar’s Revenge is een derdepersoons arcade-ervaring, waarin spelers als een Yar door prachtige door Miyazaki geïnspireerde landschappen vliegen en het opnemen tegen een grote variëteit aan gedenkwaardige tegenstanders”, aldus Michael Fahrny van Atari. “Als je houdt van spellen als Panzer Dragoon of Star Fox dan is dit spel zeker iets om in de gaten te houden.”

Yar’s Revenge kwam oorspronkelijk in 1981 uit op Atari 2600. De game draagt spelers op om een Qotile-laser te vernietigen. Het scherm is opgedeeld in een neutrale en een vijandige zone. In de neutrale zone zijn spelers veilig maar kunnen zij niet schieten. In de vijandige zone is dit wel mogelijk, maar kunnen zij zelf ook door de laser geraakt worden. Miyazaki is de man achter Studio Ghibli, een bekende Japanse filmstudio die vele animatiefilms op zijn naam heeft staan.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou