"Als er geen internetverbinding is, kunnen er geen games of apps opgestart worden", meldt de bron. "Als de connectie wordt verbroken, dan is er een periode van drie minuten waarin de game doorgespeeld kan worden." Als de internetconnectie binnen die drie minuten niet weer hersteld wordt, kan de game of app niet gebruikt worden.

Als reactie op de geruchten liet Adam Orth, creative director bij Microsoft, weten op Twitter dat hij niet begrijpt waarom mensen problemen hebben met consoles die altijd in verbinding moeten staan met internet. "Elk apparaat is nu altijd 'aan'. In die wereld leven we nu eenmaal", aldus Orth. BioWare's designer Manveer Heir reageerde daarop met: "Heb je niets geleerd van Diablo 3 of SimCity? Je weet dat bij sommige mensen internet uit gaat, toch?" Orth reageerde met: "Electriciteit gaat ook uit."

Eerder dit jaar bracht Edge ook al het gerucht dat de nieuwe console van Microsoft altijd in verbinding met internet moet staan. Edge meldde toen ook dat de console geen tweedehands games toe zou staan. Games worden volgens het magazine nog wel beschikbaar gesteld in winkels. Elke game zou echter een actievatiecode krijgen die alleen bij de originele gebruikerwerkt.