Onze collega's van Gamez.nl weten te melden dat Half-Life spelers op dit moment extra goed moeten opletten. De bekende anti-virusspecialist Kaspersky Labs heeft namelijk een waarschuwing doen uitgaan over de Fleming-worm.

De worm verspreid zich door middel van MSN, waarna het mensen op de contactlist aanmoedigt om een programma uit te voeren. Nadat het programma is uitgevoerd wordt er gewacht op bericht van "styggefolk@hotmail.com", mocht hiervan bericht komen dan wordt als reactie je cdkey van half-life opgestuurd.

De Fleming-worm is daarop een uitzondering, volgens de anti-virusspecialist Kaspersky Labs is dit gevaarlijke beestje zeer actief. Het gebruikt de in Windows XP ingebouwde Internet Messenger om zich te verspreiden. Het probeert gebruikers te verleiden om een programma (BR2002.exe) te downloaden.

Door dit bestand te openen infecteer je je PC. Het virus blijft actief binnen de Windows Internet Messenger en wacht op een mailtje van styggefolk@hotmail.com. De Fleming-worm verstuurt vervolgens de CD-key van Half-Life.

Het virus is vrij omslachtig en de kans is klein dat er ook daadwerkelijk veel keys zijn verstuurd, temeer omdat op moment van schrijven de downloadlocatie onbereikbaar is. Maar voorzichtigheid is altijd geboden, tijd dus om je virusscanner weer te updaten.

Met dank aan Twolla voor het melden van dit nieuws.