In de Tony Hawk's Pro Skater reeks is nu al vier jaar op rij een nieuw deel verschenen en op de een of andere manier heeft men het bij Neversoft voor elkaar gekregen om bij elk nieuw deel juist voldoende vernieuwing in het spel te stoppen om het bijna weer net zo boeiend te maken als de voorganger. Maar nu, bij het vijfde deel, vond men het tijd worden voor wat echte vernieuwing. Daarom heeft men de nieuwe Tony Hawk game dan ook niet Tony Hawk's Pro Skater 5 genoemd, maar Tony Hawk's Underground, kortweg T.H.U.G.

In Tony Hawk's Underground neem je niet direct de rol aan van een beroemd en getalenteerd skater, maar begin je als onbekende amateur te skaten in je eigen woonwijk. Je zal zo langzaamaan steeds meer skills, geld en beroemdheid vergaren. Leuk is ook dat je nu van je skateboard af kan stappen en naar hoger gelegen plekken toe kan rennen om van daaraf aan je combo's te beginnen. Het zal zelfs mogelijk zijn voertuigen te besturen. Waar men echter vooral trots op is, is de mogelijkheid om als speler erg veel aan het spel te veranderen. Zowel de maps, tricks en skaters zijn compleet naar je hand te zetten en het is zelfs mogelijk je eigen foto in het spel te importeren.

ToTheGame heeft een aantal nieuwe screenshots welke onder andere de map- en trickeditor laten zien, alsook het belangrijkste onderdeel van het spel: het skaten. Er zijn zowel PS2 als Xbox screenshots. Voor de liefhebbers van bewegende beelden heeft Worthplaying een trailer klaarstaan welke het New Jersey level in al haar glorie laat zien.