Deze meeting zou bedoeld zijn geweest om ontwikkelaars op de hoogte te brengen van wat de visie was achter de nieuwe PlayStation, alsook hoe krachtig de hardware is. Verder melden de bronnen dat Sony ook liet weten dat er een nieuwe ontwikkelkit wordt uitgestuurd.

De nieuwe kit zou in een PC-kast ingebouwd zijn. Dit in tegenstelling tot de vorige versie, wat niet veel meer dan enkel de grafische kaart was volgens een van de bronnen. In januari zou er nog een derde versie volgen, die dichterbij de uiteindelijke specificaties van de volgende PlayStation ligt. De definitieve zou vervolgens in de zomer moeten worden uitgestuurd.

Een van de bronnen meldt verder dat de nieuwe PlayStation qua hardware sterk genoeg moet zijn om games zonder problemen op 1080p af te spelen, met zestig frames per seconde en in 3D. De ontwikkelkit zou uitgerust zijn met 8 dan wel 16 gigabyte werkgeheugen. Uit de informatie van de bronnen blijkt verder dat het apparaat net zoals de PS3 blu-ray-disks gebruikt en dat het standaard een harde schijf van 256 gigabyte heeft ingebouwd. 

Wat betreft de interface zou Sony mikken op "een zo soepel mogelijke ervaring", wat volgens de bronnen onder meer betekent dat gebruikers op ieder moment alles in het menu kunnen doen, zonder dat hun game daarvoor afgesloten hoeft te worden. Zo zou het mogelijk moeten zijn om DLC te kopen via de PlayStation Store, terwijl het spel nog loopt. Tot slot wordt nog benadrukt door de bronnen dat Sony nooit gesproken heeft over de naam 'PlayStation 4', enkel de werknaam 'Orbis'.