Nieuwe PlayStation 5-firmware lost irritante bug op

Nieuwe PlayStation 5-firmware lost irritante bug op

Er is gisteren een nieuwe firmware update voor PlayStation 5 uitgekomen waarmee een bug wordt opgelost.

De bug in kwestie was al sinds de lancering van de console aanwezig en zorgde er voor dat spelers in sommige gevallen per ongeluk de PlayStation 4-versie van een game installeerden, terwijl ze de PlayStation 5-versie wilden spelen. Een soortgelijke bug zorgde er voor dat er geen PS5-versies van bepaalde Ubisoft-games, waaronder Assassin's Creed Valhalla en Watch Dogs Legion, gespeeld konden worden.

Deze problemen moeten dankzij de update dus verleden tijd zijn. Versie 20.02-02.50.00 is ongeveer 850 MB groot en nu te downloaden wanneer men het systeem aanzet.

Sony kondigde gisteren aan in 2020 wereldwijd 4,5 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 te hebben verscheept. Het bedrijf verwacht tot en met 31 maart in totaal 7,6 miljoen exemplaren van de console te verschepen.

PlayStation 5
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik snap dat het complexe nieuwe machines zijn en zo maar dit soort bugs mogen toch sowieso niet door de Q&A heenkomen lijkt mij, komt zo amateuristisch over

0
test

@ali3n8tor Probleem zal em zitten in "dat spelers in sommige gevallen", dus dat het standaard niet voor komt, maar in een bepaalde combinatie wel. Probleem met Q&A is dat je gewoonweg niet alles kunt testen vanwege zoveel verschillende combinaties, en gebruikers lukt het toch altijd weer om een combinatie te verzinnen waar je als Q&A niet aan hebt gedacht. ook geautomatiseerd testen is geen holy grail (maar het helpt wel in veel gevallen).

0

@ali3n8tor Bugs zullen er altijd zijn, maar desalniettemin is het vreemd dat ze er bijna Sony niet over nagedacht lijken te hebben dat mensen dit makkelijk fout doen. Volgens mij hoeft het niet moeilijk te zijn om in de store alleen de correcte versie aan te bieden voor de console van de gebruiker. Zo zie je dat met Smart Delivery systeem de concurrent er wel over nagedacht heeft. Maar je kan nog zo'n Q&A hebben, bugs zullen er altijd zijn.

0

Er is geen enkele manier om aan te tonen dat software bug-vrij is. Wel om aan te tonen dat de software mogelijk wél bugs heeft. Je weet pas dat er een bug is als je hem hebt gevonden namelijk ;)

0

Aanbevolen voor jou