Nieuws
Nintendo Labo

Nieuw voertuigenpakket van Nintendo Labo aangekondigd

Bestuur auto's, vliegtuigen en onderzeeërs

Geschreven door Pablo Bool op
Nintendo heeft een nieuw Labo-pakket aangekondigd die speciaal gericht is op het maken van en spelen met voertuigconstructies.

Met de nieuwe Labo-kit kan men een stuur maken, met een sleutelontsteking. Ook kan een kartonnen joystick worden gebouwd voor het besturen van vliegtuigen of een besturing voor een onderzeeër in elkaar gezet worden. Deze heeft twee grote draaiknoppen aan elkaars weerszijden.

Het voertuigenpakket is vanaf 14 september in Nederland beschikbaar. het pakket kost in de Verenigde Staten 70 dollar, maar een prijs voor in euro's is nog onbekend. In onze review van de vorige twee Labo Kits kan je lezen waarom de kartonnen knutselcreaties voldoening geven tijdens het bouwen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Gerucht: Fortnite voor Android wordt 30 dagen exclusief voor Samsung Galaxy Note 9 Star Trek Online krijgt content gebaseerd op nieuwe serie
6

Reacties op: Nieuw voertuigenpakket van Nintendo Labo aangekondigd

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • KoningDriessen

  • 27 juli 2018 11:00
  Heeft iemand ervaring met labo? Ik heb toch een beetje het idee dat het na drie keer gebruiken uit elkaar valt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • woutzorz

  • 27 juli 2018 11:21
  @KoningDriessen Ik zat exact hetzelfde te denken. Het idee en zo is best leuk voor kinderen, maar hoe lang gaat het mee?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • JaapGoose

  • 27 juli 2018 12:00
  @woutzorz Ik heb er redelijk wat tijd in zitten en nog niet alles gebouwd. M'n jongste dochter (8) vind het helemaal leuk om samen dingen te maken en kwalitatief is het écht wel goed gemaakt.

  Het is vrij dun karton maar de manier waarop alles in elkaar steekt is echt briljant. Het is een stuk steviger dan je zou verwachten en alles wérkt ook gewoon heel goed.

  Bovendien is de programmeeromgeving veel interessanter dan de meegeleverde games. Je moet Labo ook niet zozeer zien als 'dit zit in het pakket en daar moet je het mee doen" maar meer als Lego - je kunt bouwen wat er in het boekje van een Lego set zit, maar gebruik je fantasie en maak iets anders ermee. Dát is vooral de kracht ervan. Labo geeft je de tools en voorbeelden maar voor de rest moet je 't vooral zélf bedenken.

  Qua stevigheid: tsja het blijft karton. Geen drinken overheen gooien dus ;) maar je kunt de modellen zelf ook gewoon vanaf de website van Nintendo downloaden en met een snijplotter uitsnijden. Of met een lasersnijder uit MDF laseren als je wil zelfs.

  https://www.youtube.com/watch?v=4vLmYxVNsgE <– dit is uit een Nintendo Labo Contest gekomen, een accordeon op zonne-energie. Dat soort ongein is érg leuk gemaakt en ook erg leuk om zelf te bedenken.

  Het is niet alsof we hier thuis dagelijks met de Labo bezig zijn. Ik heb er volgens de klok in m'n Switch zo'n 10 uur in zitten en moet alleen nog het motorstuur hebben (wat vervolgens in Mario Kart 8 Deluxe ook gesupport wordt!). De hengel is briljant, dat werkt écht heel goed - net als de piano. Het huisje is een leuke gimmick en de remote control autootjes zijn een soort tutorial maar ook die werken gewoon echt heel goed en foutloos.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • KoningDriessen

  • 27 juli 2018 13:33
  @JaapGoose Bedankt voor je bericht, misschien toch eens een keer ééntje proberen!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • woutzorz

  • 27 juli 2018 13:35
  @JaapGoose Thanks! Ik heb zelf (nog) geen kinderen en ook (nog) niet de intentie om dit te kopen, maar was wel erg benieuwd hoe of wat.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • watashi wa maurice desu.

  • 28 juli 2018 11:05
  Karton is zoiezo veel sterker dan dat veel mensen denken. Waarom zou golfkarton anders het meest gebruikte middel zijn om pakketjes te versturen. En je denkt toch niet dat pakketdiensten als UPS en DPD altijd zo netjes omgaan met pakketjes. Of vliegtransport?
  Enkel als er breekbaar op staat maar ander word er van alles aan gewicht bovenop gelegd.
  Er worden zelfs stoelen en tafels van karton gemaakt.
  En menig pakketje zal meer lijden dan die dingen van labo.
  En inderdaad de creatieve geest haalt bij de locale verpakking bedrijf( die er vaak veel meer zijn dan je op eerste gevoel denkt) wat goedkope plaatjes karton en je kunt zelf lekker aan de gang.
  Haal dan desnoods karton van een stevige dikke kwaliteit( er bestaat zelfs golfkarton dat een dikte heeft van 13mm( labo is denk ik 1 of 1,5mm)). En laat daar je fantasie op los.
  Zelfs karton met een coating laag zodat ook vocht al geen groot issue is.
  Het is allemaal mogelijk.
  Alleen die waterwerende coating is niet standaard.
  Maar er is veel mogelijk:
  En zelfs uit afval als je een pakketje hebt gehad kun je dingen halen. Of uit kartonnen dozen van de supermarkt. Of iets.
  Maar ik denk dat het mooiste haal je uit een mooie ongebruikte (dus niet gevouwen) plaat (afval) karton.
  Bij mij op het werk hebben wel altijd wel wat diverse diktes.
  Dus bij jullie in de buurt vast ook wel een bedrijfje die dat heeft.
  Benader ze en vraag of ze wat hebben en wat ze ervoor willen en ga aan de slag.

  Ikzelf heb geen labo maar ook geen kids, en ik werk al de hele dag met karton dat ik er savond geen behoefte meer aan heb. Eindelijk een moment zonder.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.