Nieuwe Nederlandse uitgever Gamious opgericht | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De eerste game die het bedrijf heeft aangekondigd is Medieval Mercenaries, die het zelf in ontwikkeling heeft. De game is een strategische MMO en zal gratis via elke webbrowser gespeeld kunnen worden. Ook heeft Gamious de casual gamesportal Fungamenow.com gelanceerd.

Gamesmarkt

Het idee voor het opstarten van Gamious ontstond uit de signalering dat de gamesmarkt de afgelopen jaren snel veranderd is, alsmede de overtuiging dat die verandering nog veel sterker zal doorzetten. Maarten van den Biggelaar: “Gamen is al lang niet meer alleen voor jongens. Vooral dankzij digitale distributie zijn er meer gamers, doelgroepen, platformen en toepa ingen bijgekomen. Hier liggen enorme kansen.”

Van Den Biggelaar is tevens de oprichter van Planet Internet en Quote Media. Pim Bouman was voorheen werkzaam bij Endemol en Spil Games.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou