Apocalypse, het nieuwe deel in de MotorStorm-reeks die gisteren werd aankondigd door Sony Computer Entertainment, vindt plaats in een fictieve Amerikaanse stad die wordt verwoest door een aardbeving. In Split/Second wordt de omgeving vernietigd door explosies, terwijl de speler met hoge snelheid over de baan racet. In een interview met de website Eurogamer vertelt Matt Southern dat de overeenkomsten tussen de games hem niets uitmaken en dat de ontwikkeling van MotorStorm: Apocalypse niet verandert.

"Ik hoorde van [het concept van Split/Second] toen de ontwikkeling nog in een vroeg stadium was, en voor mij was de beslissing dan ook erg simpel:we houden ons aan het concept", meldt Southern. "In dit genre probeert men gewoon de game spannend te maken. Ontwikkelstudio's kennen elkaar en ik denk dat het fijn is dat we elkaar steunen en proberen betere games te maken."

MotorStorm: Apocalypse zal ook op 3D-televisies te spelen zijn. Het is nog niet bekend wanneer de game verschijnt. Wel valt het te verwachten dat er meer bekend wordt gemaakt over de racegame tijdens de E3-beurs in Los Angeles volgende week.

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3