'Nieuwe MotorStorm niet beïnvloed door Split/Second' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Apocalypse, het nieuwe deel in de MotorStorm-reeks die gisteren werd aankondigd door Sony Computer Entertainment, vindt plaats in een fictieve Amerikaanse stad die wordt verwoest door een aardbeving. In Split/Second wordt de omgeving vernietigd door explosies, terwijl de speler met hoge snelheid over de baan racet. In een interview met de website Eurogamer vertelt Matt Southern dat de overeenkomsten tu en de games hem niets uitmaken en dat de ontwikkeling van MotorStorm: Apocalypse niet verandert.

"Ik hoorde van [het concept van Split/Second] toen de ontwikkeling nog in een vroeg stadium was, en voor mij was de besli ing dan ook erg simpel:we houden ons aan het concept", meldt Southern. "In dit genre probeert men gewoon de game spannend te maken. Ontwikkelstudio's kennen elkaar en ik denk dat het fijn is dat we elkaar steunen en proberen betere games te maken."

MotorStorm: Apocalypse zal ook op 3D-televisies te spelen zijn. Het is nog niet bekend wanneer de game verschijnt. Wel valt het te verwachten dat er meer bekend wordt gemaakt over de racegame tijdens de E3-beurs in Los Angeles volgende week.

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou