Heckendorn, online beter bekend als Ben Heck, is een beroemde consolemodder, iemand die spelcomputers aanpast. Heck heeft de foto van het moederbord geanalyseerd en komt tot de conclusie dat door de grootte van de DVD-drive het apparaat hoogstens 2,5 centimeter korter kan worden en 1,3 centimeter smaller dan een huidig model Xbox 360 in staande positie.

Ook merkt Heck op dat het apparaat met dit moederbord nog steeds geen interne draadloze netwerkmogelijkheden zal hebben, iets wat de PlayStation 3 bijvoorbeeld wel heeft. Verder ontbreken de aansluitingen voor een geheugenkaart. Dit kan te maken hebben met het gerucht dat de Xbox 360 USB-sticks gaat ondersteunen als opslagmedium.

Natal

Gisteren verscheen er een aantal foto's van wat een nieuw moederbord van de Xbox 360 zou zijn, dit moederbord zou kunnen betekenen dat er een nieuw ontwerp van de spelcomputer op stapel staat. Het is denkbaar dat het nieuwe model tegelijk uitkomt met Project Natal, Microsoft's controllerloze bewegingsbesturing. Geruchten dat de lancering van Project Natal gepaard zou gaan met een nieuw model Xbox 360 deden al langer ronde. Volgens Heck is het echter niet waarschijnlijk dat de techniek ingebouwd gaat worden in het nieuwe model.