Nieuwe Mega Sg speelt oude Sega-games af op moderne tv's | Gamer.nl

Nieuwe Mega Sg speelt oude Sega-games af op moderne tv's | Gamer.nl

Analogue heeft nieuwe hardware aangekondigd met de naam 'Mega Sg'. Met de Mega Sg kunnen spelers hun oude Sega-games spelen op moderne televisies.

De Mega Sg zelf is, net zoals de Super Nt, geen emulator. Bij de Mega Sg moeten spelers hun oude Sega-console in het apparaat stoppen , die vervolgens de game in 1080p weergeeft, zonder enige lag nota bene. Het apparaat is compatibel met meer dan 2.180 games van de Sega Genesis, Mega Drive en Master System.

Deze resolutie kan eventueel gewijzigd worden. Daarnaast bevat de console originele beeldverhoudingen, scanlijnen, upscaling en meer. Ook levert de Mega Sg een audio-output van 48KHz 16 bit stereo. De Mega Sg is direct aangesloten met de originele Sega CD en Mega CD door middel van een stekker. Het gebruikt een cartridge-slot met de originele stijl evenals de port voor de controller en soms met een Sega Master System-adapter.

Mega Sg
Mega Sg
Mega Sg

De hardware gebruikt een zogenoemde 'edge connector' die het mogelijk maakt om via de Sega CD en Mega CD de console compatibel te maken met de originele Sega Genesis-, Mega Drive- en Master System-cartridges. Daarnaast is het ook compatibel met de originele hardware en acce oires. De enige console die momenteel niet wordt ondersteund door de Mega Sg is de 32X.

Mega Sg
Mega Sg

Met een parterschap tu en Analogue en 8BitDo is er ook een draadloze 8BitDo retro M30-controller beschikbaar gesteld voor omgerekend 21 euro. De Mega Sg is in totaal beschikbaar in vier kleuropties en verschijnt in april 2019 voor een prijs van omgerekend 164 euro. Het is mogelijk om op de officiële website van Analogue een exemplaar te reserveren.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou