Langzaam komt er informatie vrij over de nieuwe versie van Mario Kart. Deze Wii game zou in het tweede kwartaal van 2008 uit moeten komen. Wat we er al van weten, is dat er 12 karts per race mee doen, dat de 'hop' bij bochten weer terug is, het spel online te spelen zal zijn en er ook motors in plaats van karts bereden kunnen worden. Daar komt nu wat nieuwe informatie bovenop.

Blijkbaar voelt de controle over de wagens heel strak, zeker vergeleken met de 'dubbele karts' van Mario Kart: Double Dash. Je gebruikt een wiel als add-on waarin je je Wiimote klikt, maar blijkbaar voelt dit heel natuurlijk aan en is het net alsof een echte auto bestuurd wordt. Ook grafisch mag het spel er wezen, met meer details dan de vorige delen en goede water- en explosie-effecten.

Het spel krijgt 16 nieuwe tracks, met daar bovenop een hoop oude tracks die te herspelen zijn. Dit deed Mario Kart op de DS ook al en natuurlijk zijn we alleen maar voorstanders van extra veel wegen om met je karts onveilig te maken. Ook worden er nieuwe items beloofd, naast oude bekenden als de bananen, Koopa schilden en paddestoelen.

De informatie is wat karig, maar vooral het gegeven dat er naast de 16 nieuwe tracks ook een hoop oude tracks in het spel zitten verwerkt, stemt ons gelukkig.