Nieuwe gratis Lord of the Rings-mmo aangekondigd | Gamer.nl

Nieuwe gratis Lord of the Rings-mmo aangekondigd | Gamer.nl

Athlon Games heeft bekendgemaakt te werken aan een nieuwe gratis mmo-game gebaseerd op de Lord of the Rings-franchise. De game is in ontwikkeling voor zowel pc als consoles.

Athlon Games heeft aangegeven samen te gaan werken met een andere ontwikkelaar. Welke ontwikkelaar dit precies is, is momenteel nog niet bekend. Daarnaast is onthuld dat de nieuwe game zich afspeelt in Middle-Earth in de tijd voor de bekende trilogie van de Lord of the Rings. Er is nog geen verschijningsdatum bekend.

De MMO wordt volgens Athlon Games omschreven als een 'AAA experience' en zou spelers de mogelijkheid bieden om verschillende landen, mensen en wezens tegen te komen die fans nooit eerder hebben gezien.

The Lord of the Rings

Bij het aankondigen van de mmo heeft Leyou Technologies, het moederbedrijf van Athlon Games, aangegeven de game te willen maken om de Lord of the Rings-franchise nieuw leven in te blazen. Dit zou vermoedelijk in lijn kunnen zijn met de productie van een nieuwe Lord of the Rings-televisieserie die in 2021 in première zal gaan. Dit geeft de uitgever de kans om hierop in te spelen en de potentie van de game te maximaliseren.

Deze aangekondigde game is echter niet de eerste Lord of the Rings mmo. In 2007 bracht ontwikkelaar Standing Stone Games de gratis mmo Lord of the Rings Online uit. Het is nog niet duidelijk wat dit nieuwe project voor gevolgen zal hebben voor de huidige mmo van Standing Stone.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou