Deze functie heet preloading en stelt spelers in staat om direct te beginnen met een game zodra de releasedatum is aangebroken. Het spel kan namelijk al eerder gedownload worden dankzij firmware 1.70. PS4-gebruikers moeten hiervoor wel de optie aanzetten om automatisch software en updates te downloaden. 

De update bevat verder de Sharefactory. Deze video-editor laat spelers opgenomen PS4-video's tot in detail aanpassen. Het is onder andere mogelijk om filters, transities en thema's te gebruiken en deze daarna te delen met vrienden of op sociale netwerken als Facebook. Verder kunnen gebruikers een voice-over aan de video toevoegen en met behulp van de PlayStation Eye-camera een kleiner scherm in de video zetten waarop zij zelf te zien zijn.

Tot slot kan na de 1.70-update de HDCP-beveiliging uitgezet worden. Dit zorgt ervoor dat geïnteresseerden voortaan gameplaybeelden kunnen opnemen met een extern captureapparaat. Momenteel kan dit enkel nog via de PS4 zelf en is de lengte beperkt tot maximaal 15 minuten.