In Japan is zojuist de persconferentie van Microsoft afgelopen waarin vooral de Xbox 360 veel aandacht kreeg. Hoewel in Japan de Xbox 360 nog geen hoge ogen gooit laat Microsoft zich hierdoor niet uit het veld slaan. In de persconferentie stond het promoten van de Xbox 360 in Japan dan ook bovenaan de agenda. Toch hebben bepaalde onderdelen van de Xbox 360 het beter gedaan in Japan dan in andere continenten. Zo blijkt de Xbox Live Marketplace heel erg populair te zijn onder Japanners, gemiddels 5 downloads per unit.Tijdens de conferentie werden ook een aantal interessante titels aangekondigd, die vooral de Japanse markt zullen aanspreken. Er zal een nieuwe Gundam game verschijnen, een game aan de hand van de populaire manga serie. De RPG Culdcept Saga van Namco zal ook online gaan en voegt weer een mooie RPG titel toe aan het toch al korte lijstje in dit genre. Blue Dragon was een andere titel die genoemd werd en die in ontwikkeling is bij Final Fantasy goeroe Hironobu Sakaguchi. Lost Odyssey zal eind 2006 uitkomen en is een RPG. Om maar bij dit genre te blijven, Tri-Ace (ontwikkelaar van onder andere Star Ocean) werkt momenteel aan een nog ongetitelde RPG.

Meest verrassende aankondiging van Microsoft was het nieuws dat er een nieuwe Final Fantasy game zal verschijnen op de Xbox 360 in 2007. Of de game exclusief op deze console zal verschijnen werd niet vermeld, dus we kunnen er wel vanuit gaan dat de game ook op de PlayStation 3 zal verschijnen.

Voorgaand aan de persconferentie werd genoemd dat er aankondigingen gemaakt zouden worden met betrekking tot een Xbox 360 versie van Phantasy Star, Virtua Fighter, Afterburner en Winning Eleven/Pro Evolution Soccer. Helaas zijn hier geen berichten over bekend.

Het is in ieder geval duidelijk dat Microsoft zich sterk gaat richten op de Japanse markt door middel van RPG's. Wellicht met succes...