EA gaat voor de grootste voetbalcompetities ter wereld het seizoen volgen en het nieuws in deze ompetities in de PC-, PlayStation 3- en Xbox 360-versies van Fifa 13 verwerken. Zo zullen krantenkoppen uit de echte wereld terugkomen in de game en worden zaken als blessures, schorsingen, roddels en de vorm van de spelers verwerkt in de game. Niet alleen zal het commentaar tijdens de wedstrijden inspelen op de gebeurtenissen, ook zullen de statistieken van spelers aangepast worden aan hun daadwerkelijke vorm.

Ook wordt er een "Wedstrijden in beeld"-feature toegevoegd, hierin worden de belangrijkste wedstrijden getoond die in die week overal in de wereld worden gespeeld. Het is vervolgens mogelijk om deze wedstrijden zelf te spelen in Fifa 13. Of de Nederlandse en Belgische competities ook worden gevolgd voor deze features, is onbekend. Dat zal mogelijk blijken op 11 september, wanneer de demo van Fifa 13 uitkomt voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Bovengenoemde features zijn in ieder geval in de demo verwerkt.

"In de sportwereld is niets belangrijker dan de dag van de wedstrijd. Alle emoties, de passie en het drama van de sport komen samen voor spelers, kenners, managers en supporters. We gaan die sfeer vangen en in de game integreren", aldus David Rutter, uitvoerend producent van Fifa 13. Fifa 13 komt op 28 september uit.