Nieuws
halo infinite

Nieuwe Fable is al vier jaar in ontwikkeling

Game werd vorig jaar aangekondigd

Geschreven door Michel Musters op
Playground Games werkt al vier jaar aan de nieuwe Fable-game.

Dat blijkt uit een post op social media van lead engineer Tom Golton. Daarin meldt hij dat er al vier jaar aan de game gewerkt wordt. Dat is opvallend, omdat het spel vorige zomer werd onthuld - toen was de game dus al zo'n anderhalf jaar in ontwikkeling.

Details over de nieuwe Fable zijn er nog niet. In de zomer van 2020 werd alleen een teaser van de game onthuld, naast het feit dat Forza Horizon-ontwikkelaar Playground Games aan het spel werkt. Ook is bekend dat de game naar Xbox Series X en S en pc moet komen.

De Fable-reeks gaat al geruime tijd mee. De eerste delen werden ontwikkeld door Lionhead Studios onder leiding van Peter Molyneux en stonden bekend om hun ambitieuze spelwerelden, waarin spelers afhankelijk van hun speelstijl de held of de slechterik konden zijn. Ook kon men trouwen en kinderen krijgen.

Na diverse spin-offs, waaronder Kinect-game Fable: The Journey, werkte Lionhead aan de multiplayergame Fable Legends. In 2016 werd de ontwikkeling van het spel gestaakt en werd de studio door Microsoft gesloten. In 2018 kwam nog wel de free-to-play kaartgame Fable Fortune uit, dat eerder dit jaar offline werd gehaald.

Dit artikel delen:

Lees meer

Datamine hint naar cross-over tussen CoD: Vanguard en Attack on Titan Forza Horizon 5 is geweldig gestroomlijnd - Ron en Erik Podcast 358
3

Reacties op: Nieuwe Fable is al vier jaar in ontwikkeling

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Remco1984

  • 8 november 2021 08:50
  Fable 1 was echt monsterlijk goed!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 8 november 2021 09:30
  Al 4 jaar in ontwikkeling dan zal die wel eens na starfield kunnen komen als rpg voor microsoft in 2023 en 2024 dan avowed denk dan zo en daarna is de vraag welke rpg er komt ze hebben er genoeg in ontwikkeling.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 8 november 2021 12:38
  Mijn favoriete spellenreeks.. wat heb ik Fable gemist de laatste jaren/generatie!
  Super excited en goed nieuws dat ze er al 4 jaar mee bezig zijn. Neem de tijd en maak het goed. Best wel veel vertrouwen in Playground Games; zit een hoop kwaliteit in die studio en goede zaak dat het een Engelse Studio is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.