Nieuwe Fable is al vier jaar in ontwikkeling

Nieuwe Fable is al vier jaar in ontwikkeling

Playground Games werkt al vier jaar aan de nieuwe Fable-game.

Dat blijkt uit een post op social media van lead engineer Tom Golton. Daarin meldt hij dat er al vier jaar aan de game gewerkt wordt. Dat is opvallend, omdat het spel vorige zomer werd onthuld - toen was de game dus al zo'n anderhalf jaar in ontwikkeling.

Details over de nieuwe Fable zijn er nog niet. In de zomer van 2020 werd alleen een teaser van de game onthuld, naast het feit dat Forza Horizon-ontwikkelaar Playground Games aan het spel werkt. Ook is bekend dat de game naar Xbox Series X en S en pc moet komen.

De Fable-reeks gaat al geruime tijd mee. De eerste delen werden ontwikkeld door Lionhead Studios onder leiding van Peter Molyneux en stonden bekend om hun ambitieuze spelwerelden, waarin spelers afhankelijk van hun speelstijl de held of de slechterik konden zijn. Ook kon men trouwen en kinderen krijgen.

Na diverse spin-offs, waaronder Kinect-game Fable: The Journey, werkte Lionhead aan de multiplayergame Fable Legends. In 2016 werd de ontwikkeling van het spel gestaakt en werd de studio door Microsoft gesloten. In 2018 kwam nog wel de free-to-play kaartgame Fable Fortune uit, dat eerder dit jaar offline werd gehaald.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Fable 1 was echt monsterlijk goed!

0
test

Al 4 jaar in ontwikkeling dan zal die wel eens na starfield kunnen komen als rpg voor microsoft in 2023 en 2024 dan avowed denk dan zo en daarna is de vraag welke rpg er komt ze hebben er genoeg in ontwikkeling.

0

Aanbevolen voor jou