Nintendo heeft tijdens haar persconferentie in Japan eerder vandaag een nieuwe versie van de DS aangekondigd, genaamd de Nintendo DSi.

De DSi heeft grotere schermen dan de DS Lite, namelijk 17% groter. De DSi zelf is een beetje dunner en heeft daardoor geen opening meer om GameBoy Advance-games in te stoppen.

Het grootste nieuws is echter dat er ook een camera in de DSi zit. Deze zou volgens diverse sites een resolutie van .3 megapixel hebben, wat neerkomt op 640x480. Echter, op onderstaande plaatjes zijn duidelijk twee camera's te zien (eentje aan de buitenkant van de DS en eentje tussen de twee schermen) dus we wachten even op een goede vertaling om er achter te komen hoe de vork precies in de steel steekt.

De DSi zal tevens een opening hebben voor SD-geheugenkaarten, zodat je  foto's kan maken met de DSi en die vervolgens op de Wii kunt bekijken. De DSi heeft ook een ingebouwde webbrowser en een DSi Shop, waar je DSiWare kunt downloaden. Het is nog niet duidelijk wat er in die winkel komt, maar de verschillende prijzen zijn al wel aangekondigd: gratis, 200 punten, 500 punten en 800 punten. Mensen die een DSi kopen, krijgen van Nintendo 1000 punten gratis die tot maart 2010 geldig zijn.

De DSi zou in de lente van aankomend jaar in de Europese winkels moeten liggen. Nintendo heeft in ieder geval gemeld dat dit hun streven is. In Japan komt de DSi al op de eerste van november van dit jaar uit, voor ¥18,900 (tegen de 130 euro).