Zopas nog lieten we jullie weten dat er een mogelijkheid bestaat om vragen te stellen aan Capcom over Resident Evil 5, maar vandaag komt Famitsu al op de proppen met wat verse details omtrent de aankomende horrorgame. De onderstaande opsomming bevat geen echte spoilers, maar als je helemaal niets wilt weten over de inhoud van het spel dan lees je best niet verder.

Het verhaal van Resident Evil 5 draait deze keer niet rond bekende begrippen uit de reeks als Umbrella of S.T.A.R.S., maar om een organisatie die op dit moment door het leven gaat als 'B.S.A.A.'. De hoofdrolspeler van het spel is, zoals de trailer al deed vermoeden, Chris Redfield, maar later zullen spelers ook een vrouwelijk personage tegen het lijf lopen. Ze zal in de volgende trailer van Resident Evil 5 (verschijnt volgende maand) te zien zijn en fans van de reeks zullen haar volgens Capcom onmiddellijk herkennen.

Verder zullen de vijanden niet langer bestaat uit slome, domme zombies. Ze hebben plaats gemaakt voor menselijke tegenstanders die in het bezit zijn van een zekere vorm van intelligentie. Famitsu laat ook weten dat de mensen achter Resident Evil 5 het een hele uitdaging vinden om nieuwe ideeën toe te voegen aan de bekende RE4-gameplay. Uit deze bewering kunnen we afleiden dat de camera, net zoals in het voorgaande deel, zich achter Chris zal bevinden waardoor de speler steeds de rug van het personage zal zien. Toch beloofde men dat er nog een verassing omtrent het camerastandpunt te wachten staat, eentje die logisch is gezien de evolutie van de gameplay.

Als laatste laat de ontwikkelaar weten dat licht een erg grote rol zal spelen in Resident Evil 5. Onder de noemer 'High Dynamic Range Lightening' zal de speler voortdurend te maken krijgen met pikdonkere of overbelichte spelsituaties. Klinkt allemaal mooi, maar wanneer Resident Evil 5 in de winkels te vinden zal zijn is op dit moment nog steeds niet duidelijk.