Nieuws
Pokemon Sword Shield

Nieuwe details en releasedatum Pokémon Sword en Shield onthuld

Legendarische pokémon, Wild Area en meer

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Gamefreak heeft zojuist veel nieuwe informatie en de releasedatum van Pokémon Sword en Pokémon Shield onthuld tijdens de Pokémon Direct. Naast een aantal nieuwe pokémon van de achtste generatie, werden ook de Wild Area, het Dynamex-systeem, verschillende personages en raids getoond.

Tijdens de presentatie zijn vier nieuwe pokémon van de achtste generatie onthuld. Dit zijn Wooloo de schaap-pokémon, Gossifleur de bloem-pokémon, Drednaw de bijt-pokémon en Corviknight de raaf-pokémon. Ook de evolutie van Gossifleur, genaamd Eldegoss, werd getoond

De starter-pokémon Grookey, Scorbunny en Sobble waren al eerder getoond tijdens de aankondiging van Pokémon Sword en Shield.

Pokemon Sword Shield
Pokemon Sword Shield
Pokemon Sword Shield

De uitgestrekte Wild Area van de Galar-regio bevindt zich tussen de verschillende steden. Hier kunnen verschillende pokémon worden gevonden, gebaseerd op waar de speler loopt en wat voor weer het is. Bovendien kan de speler in deze gebieden zelf zijn camera besturen, om op zoek te gaan naar pokémon en items op het land, in het gras, in het water en in de lucht.

Ook is het nieuwe Dynamex-systeem onthuld. Deze speciale kracht kan op bepaalde plekken in de Galar-regio worden geactiveerd en kan één keer per gevecht worden worden gebruikt om een pokémon groter en sterker te maken. Alle aanvallen die de pokémon kent veranderen bovendien in sterkere versies van zichzelf. Na drie beurten is de Dynamex-vorm van de pokémon uitgewerkt.

Max Raid Battles worden omschreven als strategische gevechten voor maximaal vier spelers. Deze sterke pokémon houden het hele gevecht hun Dynamex-vorm aan en kunnen in een groep worden bestreden door middel van local wireless of online. Als de raid is verslagen, kan de speler een poging wagen om de pokémon te vangen. Sommige pokémon kunnen bovendien pas worden gevonden in de wereld wanneer deze zijn verslagen in een raid.

Pokemon Sword Shield
Pokemon Sword Shield

Leon is onthuld als de kampioen van de Galar-regio. Hij is ongeslagen en geliefd door de inwoners van de regio. Zijn jongere broer, genaamd Hop, wil in de voetstappen van Leon volgen en start zijn avontuur op hetzelfde moment als de speler.

Een ander nieuw personage Magnolia, is de professor van de Galar-regio. Ze specialiseert zich in het onderzoeken van het Dynamex-systeem. Haar kleindochter en assistent Sonia helpt haar hierbij.

Milo wordt getoond als een van de gym leaders in de spellen. Hij maakt gebruik van het gras-type. Gym leaders beschikken ook over de mogelijkheid om Dynamex te activeren, wat tot verwoestende gevechten kan zorgen in de met publiek gevulde stadions.

Pokemon Sword Shield

De twee onthulde legendarische pokémon zijn Zacian en Zamazenta. De pokémon hebben een wolfachtig uiterlijk, waarvan Zacian een zwaard in zijn bek draagt en Zamazenta een schild om zijn hals heeft. Hieruit kan worden opgemaakt dat Zacian de exclusieve legendarische pokémon van Pokémon Sword is, terwijl Zamazenta dit is voor Pokémon Shield.

Tot slot is bekendgemaakt dat Pokémon Sword en Pokémon Shield vanaf 15 november verkrijgbaar zijn voor de Nintendo Switch.

Pokemon Sword Shield
Pokemon Sword Shield

Kijk hieronder de gehele Pokémon Direct terug.

Dit artikel delen:

Lees meer

Gerucht: Sierd de Vos nieuwe commentator in FIFA 20 Batman-ontwikkelaar Rocksteady niet aanwezig op E3
4

Reacties op: Nieuwe details en releasedatum Pokémon Sword en Shield onthuld

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Millman7

  • 5 juni 2019 17:20
  Sappig nieuws. Ik weet nog niet echt hoe ik mij moet voelen over de wild areas. In de trailers lijkt het een beetje een kale bedoeling. Ik vind de pokemon die getoond zijn er erg gaaf en leuk uitzien.

  Wat betreft mijn keuze qua versie wordt het waarschijnlijk shield. Ik vind die legendary met een zwaard in z'n bek een beetje vreemd, en ja, dat zeg ik puur door het zwaard.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 5 juni 2019 19:10
  Ziet er toch goed uit. Ik houd wel van cell shaded omdat dat een leuke comic achtige sfeer geeft, en ik vind Pokémon echt manga achtig, dus daar past dit wel bij.
  En ik hou heel erg van anime en animatie films.

  Ik denk dat realistische Pokémon er heel erg nep uit zouden zien denk ik.
  Pokémon kennen we van anime buiten de games om. En alle merchandise is op de anime stijl gericht.
  Pas nu met detective Pikachu film hebben we een eerste glimpje in realistische Pokémon.
  Dus ik vind deze game er leuk uitzien, maar ik ben geen Pokémon speler, dus ik wacht toch even af of ik deze dan wel zou spelen.
  Maar het ziet er zeker goed uit, en voor mij persoonlijk een aantrekkelijk stijltje.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Lord Ganon

  • 6 juni 2019 01:05
  Voor mij komt Shield erin, maar dat had ik van tevoren al beslist. Het ziet er erg leuk uit. Ik hoop niet dat die Dynamax niet het hele systeem overhoop gooit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Millman7

  • 6 juni 2019 10:20
  @Lord Ganon waar had je die keuze op gebaseerd?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.