De uitgever hield een poll op de website om onder haar bezoekers te peilen of zij de extra content uit de Alternative Edition liever als downloadbare content of op een fysiek medium zagen verschijnen. Na enkele weken waren er ongeveer 1500 bezoekers voor downloadbare content, tegenover 900 bezoekers die een voorkeur uitspraken voor een fysiek medium. Ruim 300 mensen lieten daarnaast een reactie achter op het forum.

Na het presenteren van deze uitkomsten aan het ontwikkelteam van Resident Evil 5, werd besloten dat de Alternative Edition als downloadbare content gaat verschijnen in Europa, de Verenigde Staten en Australië. Resident Evil 5: Alternative Edition moet daarnaast ook nog gewoon op een schijfje verschijnen in het voorjaar van 2010.

Nieuw scenario

Resident Evil 5: Alternative Edition bevat onder andere een nieuw scenario waarin de speler, drie jaar voor de gebeurtenissen uit Resident Evil 5, in de huid kruipt van Jill Valentine. Samen met Chris Redfield breekt de speler in in het huis van Umbrella Corperation-oprichter Ozwell E. Spencer.