Het contract werd gesloten in 2010 en spreekt over vier Bungie-games met de werknaam Destiny, die om het jaar verschijnen. In de tussenjaren verschijnt er vier keer een uitbreiding voor de serie, die de voorlopige naam Comet meekrijgt. Aanvankelijk zal de serie exclusief zijn voor Xbox-spelcomputers, maar mogelijk wordt de eerste game in 2014 alsnog naar de nieuwe PlayStation-console overgezet. 

De daaropvolgende games, die gepland staan voor 2015, 2017 en 2019, komen wel naar zowel de nieuwe Xbox en PlayStation. Ook de PC wordt als mogelijk platform genoemd. Het contract vermeldt Destiny als een sciencefictionshooter en  werd gepubliceerd in aanloop naar de rechtszaak tussen Activision en Infinity Ward-oprichters Jason West en Vince Zampella.

Zij zien de overeenkomst tussen Bungie en Activision als een maatstaf hoe de uitgever (het gebrek aan) creatieve vrijheid uitdrukt in monetaire waarde. West en Zampella claimen dat ze voor minder royalties hebben geopteerd bij hun contract met Activision, in ruil voor extra creatieve vrijheid. Omdat deze volgens hen in het geding kwam - Activision wilde dat Infinity Ward door bleef gaan met de Modern Warfare-serie - vinden de twee oprichters dat zij recht hebben op compensatie.

Lees meer over de rechtszaak in het dossier over Activision vs. West/Zampella