Binnenkort komt Rare's nieuwe platformgame binnen de geliefde Banjo-reeks eraan: Banjo Kazooie: Nuts & Bolts. Of beter gezegd: Boutjes en Moertjes, want dat is de Nederlandse vertaling van de titel. En wen maar vast aan dat Nederlands, want een Microsoft-vertegenwoordiger heeft tegen fansite Perfect-Rare verklaard dat de game slechts in het Nederlands te spelen valt. Geen Engelse taaloptie voor de puristen dus.

De game gaat in de VS 40 dollar kosten, en voor ons is dat dus... 60 euro! Hoewel we altijd al met een schuin oog keken naar de directe dollar-euro-overzettingen, hebben we het nu over een ruim twee keer hoger prijskaartje. Volgens Microsoft is dat omdat de vertaling van het spel veel geld kost en ze dat in dat taalgebied moeten terugwinnen, maar dat is natuurlijk zo bij elk vertaald spel.

Update: Na alle commotie in binnen- en buitenland, heeft Microsoft nu alsnog besloten om Banjo Kazooie: Boutjes en Moertjes te voorzien van een extra Engelstalige optie. Je kunt straks dus tóch zelf kiezen welke taal je voorkeur heeft. Helaas blijft de adviesprijs van 59 euro wel gehandhaafd. Bron: Perfect-Rare Met dank aan Fwishoko voor het melden van deze update.