Resident Evil 5 zal enkele elementen veranderen ten opzichte van deel vier, zoals het savesysteem. Het team staat dan ook niet meer onder leiding van Shinji Mikami, en die wisseling van de wacht heeft nogal een impact op de sfeer binnen het ontwikkelteam.

Op het gebied van gameplay zal Resident Evil 5 afstappen van het zogenaamde typewriter-savesysteem. In voorgaande delen kon je je voortgang opslaan middels typemachines in de levels. Nu zal er een mix zijn tussen checkpoints en hoofdstukken.

De veranderingen in gameplay worden geleid door een nieuwe man. Het genie achter de serie, Shinji Mikami, staat niet meer aan het hoofd van de ontwikkeling en dat wordt gevoeld door de overige ontwikkelaars. Takeuchi leidt de ontwikkeling van de game en die laat zich aardig gelden. Een ontwikkelaar beschrijft de situatie zelfs "als oorlogstijd."

Maar alles om één doel: om van Resident Evil 5 de best mogelijke game te maken. Takeuchi is een hardwerkende man die zijn team ook laat zwoegen, maar komt vaak in aanvaring met anderen. Maar hij toont hiermee volgens de geïnterviewde "geweldig leiderschap."

Laten we hopen dat de gespannen sfeer in Capcoms ontwikkelstudio alleen maar leidt tot een beter product.