Nieuws
Overwatch

Nieuw Overwatch-personage onthuld

Ondersteunende sniper

Geschreven door Gijs Scheltens op

Blizzard krijgt er een nieuwe hero bij: Ana. Het personage is een ondersteunende sniper die met haar sluipschuttergeweer teamgenoten kan bijstaan. Het personage moet 'binnenkort' uitkomen. Wanneer dat is, is niet bekend.

Blizzard onthulde Ana in een tweetal video's. In een hiervan is gameplay te zien, de andere doet het achtergrondverhaal van Ana uit de doeken. Het personage is gratis beschikbaar, net als alle toekomstige maps en heroes.

Ana is volgens Blizzard "een veteraan die haar teamgeoten op afstand ondersteunt met een unieke en specialistische verzameling van wapens". Blizzard hintte eerder al dat er een helende sniper aan zat te komen.

Biotic-wapens
Met de Biotic Rifle kan Ana pijltjes schieten die teamgenoten helen en schade toebrengen aan tegenstanders. De Biotic Grenade werkt hetzelfde, maar dan in een radius om de granaat heen. Bovendien blokkeert dit veld helende effecten van de tegenstanders en pept het de helende effecten van teamgenoten op.

Ook krijgt Ana een slaappijltje dat tegenstanders tijdelijk bewusteloos maakt. In een gameplayvideo is te zien dat dit pijltje Ultimates van andere spelers onderbreekt. Tot slot is er nog de Ultimate genaamd "Nano Boost", waarmee Ana een teamgenoot sneller, krachtiger en resistent tegen aanvallen maakt.

In een tweede video wordt het verhaal van Ana uitgelicht. Ze is de moeder van Pharah, eveneens een vrouwelijke hero in Overwatch. Ook heeft Ana nauwe banden met Reaper en Soldier 76.

Bron: Polygon

Dit artikel delen:

Lees meer

Pokémon Go-update voor iOS lost crash- en privacyproblemen op Kill Strain nu uit voor PlayStation 4
1

Reacties op: Nieuw Overwatch-personage onthuld

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  The Chosen One

  • 13 juli 2016 09:26
  Lijkt me erg leuk character, 3 ster support duidelijk. Ze valt beetje tussen mercy/lucio en Zenyata/Symettra in denk ik.

  Ult zou iets korter mogen duren denk ik, verder leuke kit. Alle healing stoppen voelt in eerste instantie erg OP, benieuwed of dat zo blijft of nog naar beneden geschaald wordt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.