Nieuw Overwatch-personage onthuld | Gamer.nl

Nieuw Overwatch-personage onthuld | Gamer.nl

Blizzard krijgt er een nieuwe hero bij: Ana. Het personage is een ondersteunende sniper die met haar sluipschuttergeweer teamgenoten kan bijstaan. Het personage moet 'binnenkort' uitkomen. Wanneer dat is, is niet bekend.

Blizzard onthulde Ana in een tweetal video's. In een hiervan is gameplay te zien, de andere doet het achtergrondverhaal van Ana uit de doeken. Het personage is gratis beschikbaar, net als alle toekomstige maps en heroes.

Ana is volgens Blizzard "een veteraan die haar teamgeoten op afstand ondersteunt met een unieke en specialistische verzameling van wapens". Blizzard hintte eerder al dat er een helende sniper aan zat te komen.

Biotic-wapens
Met de Biotic Rifle kan Ana pijltjes schieten die teamgenoten helen en schade toebrengen aan tegenstanders. De Biotic Grenade werkt hetzelfde, maar dan in een radius om de granaat heen. Bovendien blokkeert dit veld helende effecten van de tegenstanders en pept het de helende effecten van teamgenoten op.

Ook krijgt Ana een slaappijltje dat tegenstanders tijdelijk bewusteloos maakt. In een gameplayvideo is te zien dat dit pijltje Ultimates van andere spelers onderbreekt. Tot slot is er nog de Ultimate genaamd "Nano Boost", waarmee Ana een teamgenoot sneller, krachtiger en resistent tegen aanvallen maakt.

In een tweede video wordt het verhaal van Ana uitgelicht. Ze is de moeder van Pharah, eveneens een vrouwelijke hero in Overwatch. Ook heeft Ana nauwe banden met Reaper en Soldier 76.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou