Veel geruchten over de Current, voorheen officieus bekend onder de namen Wii 2, Wii HD en Project Cafe, blijken nu te kloppen. Zo is er een inderdaad een controller voor het apparaat beschikbaar met een 6 inch touchscreen. Dit scherm kan gebruikt worden als hulpmiddel in games. Bijvoorbeeld om extra knoppen of een inventaris op te tonen.

Ook is het echter mogelijk om gamebeelden direct naar de controller te streamen. Dit betekent dat spelers in plaats van de televisie, de controller als primair gamescherm kunnen gebruiken. Dit kan handig zijn wanneer andere gezinsleden televisie willen kijken.

Qua grafische kracht is het apparaat volgens Nintendo in ieder geval sterker dan zijn concurrenten, de PlayStation 3 en Xbox360. Nieuwe spellen zullen zodoende HD-graphics krijgen. Wii-spellen zijn echter ook op de Current speelbaar, de Wii-afstandsbediening en Nunchuck kunnen met de nieuwe spelcomputer gebruikt worden.

Games

Nintendo heeft al een aantal games aangekondigd voor de Current. Zo zal de game gelanceerd worden met een nieuwe Mario-game en The Legend of Zelda: Skyward Sword wordt zowel op Wii als op de Current uitgebracht.