In de meeste tactische shooters dien je met een elite eenheid terroristen om zeep te helpen. Dogtag kiest voor een ietwat ander scenario: hier zijn je vijanden je vrienden van weleer. Een aantal soldaten is namelijk om onduidelijke reden in opstand gekomen en hebben zich tegen de bewindvoerders gekeerd. Aan jou de taak om ze tot stoppen te dwingen of met een Spec Ops Squad die je onder je hoede krijgt. Maar ben je hiertoe nog wel in staat, wanneer je vijand je voormalige vrienden zijn?

Dogtag is een tactical shooter die zich afspeelt in een grauwe, stedelijke omgeving. Je zult goed gebruik moeten maken van je omgeving, om de tegenstander uit de weg te ruimen - een tegenstander die volledig op de hoogte is van jouw werkwijze. Centraal in het spel staat her vervagende onderscheid tussen het goede en het kwade, dat ook bij je manschappen parten zal spelen.

DieselPower, bekend van BlowOut, is de ontwikkelaar van Dogtag en heeft voor het spel een hagelnieuwe engine in elkaar gebokst. Het spel zal op PC en 'Next-Gen' verschijnen, in het tweede kwartaal van 2006. De uitgever is het Engelse Digital Jesters, dat zich vooralsnog niet op het gebied van consolegames gewaagd heeft.