Nieuws
Activision Blizzard

New York City klaagt Activision Blizzard aan vanwege Bobby Kotick

Het volgende hoofdstuk in deze lange epos

Geschreven door Michel Musters op
Activision Blizzard is aangeklaagd door New York City in verband met Microsofts plan om het bedrijf over te nemen. Activision-CEO Bobby Kotick zou na eerdere aanklachten snel naar een koper hebben gezocht om verantwoordelijkheid rondom de giftige werksituatie te ontlopen.

De aanklacht is op 28 april vastgelegd, zo schrijft Axios, en komt van de New York City Employees’ Retirement System, dat aandelen heeft in Activision Blizzard. Ze willen toegang krijgen tot de financiële gegevens van de uitgever, omdat dit aan zou tonen dat Koticks leiderschap de cijfers van het bedrijf negatief zou hebben beïnvloed.

Vorig jaar werd Activision Blizzard aangeklaagd door de staat Californië vanwege giftig werkgedrag. Kotick zou volgens de nieuwe aanklacht daarna snel een mogelijke koper hebben gezocht voor het bedrijf, om zo verantwoordelijkheid te ontlopen voor wat zich binnen het bedrijf heeft afgespeeld.

Daarbij zou Kotick tijdens de onderhandelingen teveel invloed hebben gehad. De discussies met Microsoft rondom een overname begonnen op 19 november 2021, maar de raad van bestuur kwam pas op 1 december samen om het aanbod te bespreken - in die tijd zou Kotick Microsoft al hebben verwittigd dat hij interesse had in een overname, zolang er tussen de 90 en 105 dollar per aandeel zou worden betaald.

In januari werd dan ook aangekondigd dat Activision Blizzard openstaat voor een overname voor 90 dollar per aandeel. "De snelheid waarmee Kotick dit heeft gedaan was te verwachten. De overname zou er namelijk voor kunnen zorgen dat Kotick en zijn collega's verantwoordelijkheid kunnen ontlopen voor hun nalatigheid en geeft ze de mogelijkheid aanzienlijke voordelen te realiseren, waaronder significante bonussen die Kotick zou kunnen krijgen." Microsoft zou tijdens de overname daarbij veel minder voor Activision Blizzard betalen dan dat het bedrijf werkelijk waard is. 

Het is niet duidelijk in hoeverre de rechtszaak op dit moment invloed kan hebben op de mogelijke overname van Activision Blizzard door Microsoft. Het is vooralsnog niet bevestigd dat de overname daadwerkelijk doorgaat.

Dit artikel delen:

Lees meer

'Guilllemot-familie zoekt investeerder om samen eigenaar van Ubisoft te worden' RX 6950 XT scoort hoger in 3DMark dan RTX 3090 Ti
0

Reacties op: New York City klaagt Activision Blizzard aan vanwege Bobby Kotick

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.