De laatste bronnen hebben de releasedatum van Neverwinter Nights staan op 18 juni, wat betekend dat we nog maar een dikke week op de titel hoeven te wachten. Neverwinter Nights is de nieuwste RPG van Bioware, die voor het eerst bij Bioware ook 3D is. En hoe, de twee hi-res screenshots (1600*1200) die online zijn gekomen laten nog een keer goed zien waar de game tot in staat is.

In deze ambitieuze titel wordt het ook mogelijk om zelf levels te gaan maken en deze in de multiplayer optie te beheren, terwijl andere gamers zich uitleven in jouw wereld (je wordt dan een zogenoemde Dungeon Master). Ook in de singleplayer mode kan flink geëdit worden, de developer zal met de release ook de broncode vrij geven, waarin met geringe kennis ook te zien zal zijn hoe zij het maken van de levels aangepakt hebben.

Hierdoor wordt het ook mogelijk levels die Bioware in elkaar gezet heeft, aan te passen naar jouw wensen. De ontwikkelaar hoopt dit dan ook veel te gaan zien, ze zien er echt naar uit dat de fans aan de slag gaan met de door hun levels of zelf een beetje gaan prutsen. Meer over Neverwinter Nights is te vinden op de officiële website.