Netflix komt dit jaar met Castlevania-serie | Gamer.nl

Netflix komt dit jaar met Castlevania-serie | Gamer.nl

Netflix heeft gisteren een groot deel van zijn programmering bekendgemaakt en hieruit blijkt dat er in 2017 een geanimeerde televisieserie gebaseerd op Castlevania verschijnt op de streamingservice.

Netflix noemt de eerste set afleveringen ‘Castlevania Season 1, Part 1’. Dit is hetzelfde project dat eerder door Frederator Networks (van Adventure Time) werd genoemd. Eerder meldde dit bedrijf al dat het een nieuwe serie van één van de meest bekende gamereeksen van de afgelopen dertig jaar zou maken.

Castlevania draait om de familie Belmont die op vampieren en in het bijzonder Dracula jaagt. De serie gaat volgens Netflix dan ook over het allerlaatste Belmont-familielid dat Oost-Europa probeert te redden van Vlad Dracula.

Producer Adi Shankar tegen IGN: "Dit is Castlevania in de vorm van Game of Thrones. De serie wordt R-rated." Eerder noemde Shankar de serie al "Amerika's eerste volwa en geanimeerde serie".

Castlevania was vooral in de tijd van de NES en Super NES erg populair, al wist de serie nieuwe fans aan te trekken op de PlayStation met Symphony of the Night. Op de Nintendo DS ontving de reeks een nieuw leven met een serie nieuwe 2D-games. Op PlayStation 3 en Xbox 360 verschenen twee driedimensionale actiegames. De eigenaar van de franchise is Konami.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou