Nieuws
Fortnite

Netflix gaat samenwerken met Fortnite voor Stranger Things-evenement

Netflix op E3 over toekomstige plannen

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Netflix heeft op E3 aangekondigd dat er een Stranger Things-evenement naar Fortnite komt. Ook werkt het bedrijf samen met andere gameontwikkelaars om verschillende games uit te brengen.

Ook Netflix is aanwezig op E3 en sprak gisteren op het E3 Coliseum-podium over de toekomstige plannen van het bedrijf en het betrekken van games in deze plannen. Zo kondigde Netflix aan dat het recentelijk een samenwerking is aangegaan met Epic Games, met het doel om een Stranger Things-evenement naar het spel te brengen.

Eerder werd al gehint naar de komst van Stranger Things naar Fortnite. De Scoops Ahoy-ijswinkel uit de populaire tv-serie is namelijk te zien in de futuristische Mega Mall op het eiland van de battle royale-game. Tijdens het E3-panel van Netflix zegt Chris Lee, directeur van interactieve games bij het bedrijf, dat spelers over een paar weken meer te zien krijgen.

De kans is groot dat het Stranger Things-evenement in Fortnite gaat bestaan uit een tijdelijke spelmodus en nieuwe cosmetische items. Dit was ook het geval bij eerdere samenwerkingen tussen Epic Games en grote merken, zoals Avengers: Endgame, John Wick 3 en Air Jordans. Aangezien het derde seizoen van Stranger Things op 4 juli lanceert op Netflix, is de verwachting dat het Fortnite-evenement ook rond deze tijd gaat plaatsvinden.

Niet alleen Epic Games, maar ook andere gameontwikkelaars gaan samenwerken met Netflix. Zo is het bedrijf een samenwerking aangegaan met Nintendo om een spel van The Dark Crystal: Age of Resistance naar de Switch te brengen en krijgt The Division een verfilming in samenwerking met Ubisoft. Bovendien komt Stranger Things 3: The Game op 4 juli naar pc, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One en is er een mobiele Stranger Things-game in ontwikkeling.

Dit artikel delen:

Lees meer

Zelda: Link’s Awakening-remake is het schattigste op E3 'Bezoek hetzelfde Hyrule in Zelda: Breath of the Wild 2'
0

Reacties op: Netflix gaat samenwerken met Fortnite voor Stranger Things-evenement

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.