NetEase koopt Halo Infinite-ontwikkelaar SkyBox Labs

NetEase koopt Halo Infinite-ontwikkelaar SkyBox Labs

NetEase Games heeft de Canadese studio SkyBox Labs gekocht.

SkyBox Labs werd in 2011 opgericht en heeft diverse uitgevers en ontwikkelaars geholpen bij de ontwikkeling van games, waaronder Halo Infinite, EA Sports UFC, Fallout 76, Age of Empires en meerdere Minecraft-games. Het bedrijf heeft ook zelf twee games gemaakt, namelijk Tastee: Lethal Tactics en Stela.

Het is niet bekend hoeveel de aankoop NetEase heeft gekost. SkyBox blijft in ieder geval onafhankelijk en blijft geleid worden door diens drie oprichters Derek MacNeil, Shyang Kong en Steven Silvester. Het blijft samenwerken aan een grote verscheidenheid aan games met huidige en nieuwe partners. De overname door NetEase moet de ontwikkelaar helpen met diens groei. "Dit was het laatste missende deel om er vol voor te gaan."

Het Chinese NetEase investeert de laatste jaren hevig in gamebedrijven. Zo heeft het eerder al Heavy Rain- en Detroit: Become Human-studio Quantic Dream en No More Heroes-ontwikkelaar Grasshopper Manufacture overgenomen. Ook heeft het samen met Yakuza-bedenker Toshihiro Nagoshi en Resident Evil-producent Hiroyuki Kobayashi nieuwe studio's opgericht. Verder heeft het bedrijf geïnvesteerd in Bungie en werkt het volgens geruchten samen aan een mobiele Destiny-game werkt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Halo Infinity? Klein typfoutje lijkt me.

0
test

@Riyakuya hehe, die was me zelfs nog niet opgevallen

0
test

@Riyakuya Wow, ik dacht echt even dat die game Halo Infinity heette. Gevalletje Berenstein Bears?

0
test

@MichelMusters in Halo 4 zit wel een UNSC ruimteschip dat Infinity heet haha. Dus het is je vergeven!

0

Aanbevolen voor jou