NetEase koopt Detroit: Become Human-maker Quantic Dream

NetEase koopt Detroit: Become Human-maker Quantic Dream

Het Chinese internettechnologiebedrijf NetEase heeft Detroit: Become Human-maker Quantic Dream overgekocht.

De Chinese gameuitgever NetEase maakt bekend dat er een akkoord is bereikt voor de overname van Quantic Dream, de ontwikkelaar van onder andere Beyond: Two Souls en Heavy Rain. NetEase investeerde in 2019 al eens in Quantic Dream. Hoeveel het bedrijf betaalt voor de overname is niet bekendgemaakt.

Quantic Dream wordt daarmee NetEase’ eerste Europese studio, er werken meer dan 250 mensen voor de ontwikkelaar. In reactie op vragen van GamesBeat meldt co-ceo David Cage van Quantic Dream dat er in de afgelopen 25 jaar vaker gesprekken zijn geweest over een overname door een ander bedrijf. Echter “garandeerde geen een onze redactionele onafhankelijkheid”, waardoor een overname uitbleef.

Quantic Dream zal dus onafhankelijk blijven werken. Zo werkt de studio momenteel aan Star Wars: Eclipse. Cage zegt dat de studio door de overname “oneindige mogelijkheden” krijgt om “interactief vermaak te herdefiniëren”. Het team “kan zijn visie nu versnellen”.

In maart meldde journalist Tom Henderson al dat NetEase geïnteresseerd zou zijn in de overname van Quantic Dream. De studio had voorheen een exclusiviteitsdeal met Sony, die drie projecten behelsde. Dat zijn uiteindelijk Heavy Rain, Beyond: Two Souls en Detroit: Become Human geworden, waarna Quantic Dream weer de mogelijkheid kreeg om na te denken over overnames.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dus eerdere overnames zijn afgeketst vanwege de redactionele onafhankelijkheid en dan word je door een Chinees bedrijf overgenomen. Die staan niet echt bekend om om hun flexibele houding tegenover alles wat anders is. Het zal wel met een hele grote zak geld te maken hebben

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Snoop213 MS heeft een hoop kansen laten lopen. Zoals bijv ook Square Enix Europe die kwa portfolio zelfs een stuk beter zou passen dan Quantic Dream. Ik vermoed dat ze zich nu koest houden omdat de overname van Activision nog steeds onder de loep ligt. Als men meer zou opkopen versterkt dat de perceptie dat men een monopoly wil creeren (los van of dat de intentie is).

0

Aanbevolen voor jou