Nieuws
Neon White

Neon White vanaf 13 december op PlayStation-consoles verkrijgbaar

Draait in 120hz op PlayStation 5

Geschreven door Michel Musters op
Na eerdere geruchten is het nu bevestigd: de speedrunnergame Neon White komt naar PlayStation-consoles.

Het spel is vanaf 13 december verkrijgbaar op PlayStation 5 en PlayStation 4. Omdat een snel reactievermogen essentieel is in de game, draait het spel in 120hz op PlayStation 5. Daarnaast zijn de laadtijden op de console verkleind. Dankzij de adaptieve triggers van de DualSense-controller voelt elke 'Soul Card' die spelers gebruiken uniek. Meer details zijn op PlayStation Blog te lezen.

Er gingen al geruchten dat Neon White naar PlayStation zou komen. Het spel werd namelijk genoemd op de PlayStation Store van Nieuw-Zeeland. De game is al een tijdje op pc en Nintendo Switch verkrijgbaar.

In Neon White moeten spelers het opnemen tegen demonen. Spelers verzamelen zogenaamde Soul Cards om vijanden mee aan te vallen of snelle moves mee uit te halen. Het doel is van andere demonenjagers te winnen om zo een plekje in de hemel te bemachtigen. Daarbij is het essentieel om zo snel mogelijk het einde van het level te bereiken om zo hoger op de leaderboards te eindigen.

Gamer.nl noemde het spel de verrassing van het jaar: "Neon White stond niet op onze radar, maar blijkt een van de leukste games van het jaar. De game daagt jou en je vrienden continu uit om sneller te gaan in de afwisselende, maar korte en toegankelijke levels. Voor het verhaal hoef je het niet te doen, maar dankzij het vlotte tempo en de vloeiende actie wil je je uren achter elkaar in Neon White vastbijten. Zeker als je van leaderboards houdt."

Dit artikel delen:

Lees meer

Summer Game Fest-liveshow wordt op 8 juni 2023 gehouden Tweede gesloten bèta Street Fighter 6 vindt later deze maand plaats
2

Reacties op: Neon White vanaf 13 december op PlayStation-consoles verkrijgbaar

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Fr3nzy

  • 2 december 2022 11:24
  Nice, ik had deze voor de switch gekocht maar de standaard pookjes van de switch zijn totaal ongeschikt om de game fatsoenlijk te kunnen spelen. Misschien dat ik hem op de PS5 nog een kans geef want het concept spreekt me wel aan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  AGxKiiNG

  • 2 december 2022 13:14
  Ontzettend goede game. Heerlijk snel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.