PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Darkstalkers krijgt daarmee geen vervolg, gezien DarkStalkers Resurrections zijn target verkoopoplage niet behaalde. Mocht de game plots wel nog veel verkopen, dan is behoort een vervolg wel tot de mogelijkheden. Een nieuwe patch voor de Street Fighter X Tekken-series is volgens Ono mogelijk, maar een nieuwe game niet.

"Als een game niet meer dan twee miljoen exemplaren verkoopt, dan moeten we de rem zetten op vervolgen voor die game", aldus Ono. "Dit betekent dat we niet bekwaam genoeg waren. We kunnen hier enkel van leren en die ervaring meenemen bij het maken van een andere titel".


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou