In een rechtszaak omtrent vermeende patentschending door Sony heeft LG, via een rechterlijk bevel dat op 28 februari is uitgegeven door de rechtbank van Breda, afgedwongen dat alle nieuwe PlayStation 3-spelcomputers in Sony's magazijn in Tilburg in beslag genomen kunnen worden. Het magazijn in Tilburg is naar verluidt Sony's grootste PlayStation 3-opslag van Europa.

De zaak komt vandaag om 14:00 uur voor bij de voorzieningenrechter in Den Haag. Als de rechter de uitspraak doet dat LG's beslaglegging onterecht is, kan Sony middels een bodemprocedure de schade verhalen op LG. Wanneer de rechter LG in het gelijk stelt, krijgen winkels naar verwachting geen nieuwe PS3's geleverd totdat Sony royalties gaat betalen voor het gebruik van LG's Blu-ray-technieken.

Patent

De technische specificaties voor Blu-ray staan omschreven in de zogenaamde BD-Rom-Standaard. Alleen wanneer aan de technische vereisten van deze standaard wordt voldaan, mogen bedrijven de term Blu-ray en het bijbehorende logo communiceren. LG heeft octrooien op diverse technologieën die in deze standaard staan omschreven; producenten die gebruikmaken van Blu-ray moeten hiervoor  zodoende een licentie aanschaffen bij LG.

Sony heeft echter niet voor deze licentie betaald, terwijl het wel gebruikmaakt van Blu-ray-technieken in de PlayStation 3. Dit is een bewuste handeling van Sony, dat geen royalty-afspraken wil maken totdat er "overeenstemming is bereikt [met LG] over royalty-vergoedingen op geheel andere en technologisch niet-gerelateerde terreinen (zoals bijvoorbeeld tv's, monitoren en mobiele telefoons)."