Zodra de current- en next-gen versies qua pre-orders bij elkaar worden opgeteld, wordt dit beeld gemiddeld gezien opgeheven. Hoewel exacte cijfers niet bekend zijn, meldt Roy Swiers van Nedgame wel dat de pre-orders voor Call of Duty: Ghosts significant lager blijven dan die van Call of Duty: Black Ops 2 een jaar geleden.

Swiers benadrukt echter dat het nog een week duurt voordat CoD: Ghosts officieel lanceert, en dat er in de tussentijd nog meer pre-orders verwacht worden. Tom Henderikx van Game Mania laat weten dat het aantal pre-orders voor CoD: Ghosts binnen zijn keten erg dicht in de buurt zal komen bij die voor Black Ops 2. 

In afwachting van next-gen

Beide retailers zien sowieso een trend in gamers die de komst van de PlayStation 4 meenemen in hun beslissingsproces om een pre-order te plaatsen voor current-gen versies van games als CoD: Ghosts, Battlefield 4 en Assassin's Creed 4: Black Flag.

Al deze titels verschijnen ook voor de PS4 zodra Sony's nieuwe console op 29 november in Nederland lanceert. Binnen de ketens van Nedgame is het zelfs zo dat de PS4-versie van Battlefield 4 vaker gepre-orderd is dan de PS3-versie, aldus Swiers.