De winnaars van de voorrondes in Luxemburg, België en Nederland gaan door naar de Benelux Final die in Nederland wordt gehouden. De winnaars hiervan zullen de Benelux vertegenwoordigen tijdens de grote finale van de World Cyber Games 2011 in Zuid-Korea. 

"We zijn enorm gelukkig de samenwerking met E-sportbond aan te gaan en verwachten de beste spelers uit de Benelux op de WCG Grande Final", vertelt Brad Lee, WCG-president. "Dat de WCG-organisatie ons als serieuze partner ziet en we nu zelfs de voorrondes mogen organiseren voor de gehele Benelux maakt ons meer dan trots", voegt Jasper Schoo, voorzitter van E-sportbond, daaraan toe. "Dit de ultieme kans om gamend Nederland op de kaart te zetten."

World Cyber Games

De World Cyber Games zijn met meer dan een miljoen bezoekers per jaar het grootste gamefestival ter wereld en worden gezien als de Olympische Spelen van de elektronische sport. Vele landen, afkomstig van zes continenten, sturen hun beste spelers naar de grote finale waar ze met de rest van de wereld de strijd aangaan om als beste speler of team gekroond te worden.

Tot nu toe is bekend dat in ieder geval de volgende spellen tijdens de WCG 2011 zullen worden gespeeld: Tekken 6, Counter-Strike 1.6, Crossfire, Special Force, World of Warcraft: Cataclysm, League of Legends, StarCraft II: Wings of Liberty en Warcraft III: The Frozen Throne.